Η Ρωσία κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία και ο Μπλίνκεν πήγε να παίξει… κιθάρα (vid)

Tην καλλιτεχνική του… φύση αποφάσισε να δείξει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, εν μέσω πολέμου για την Ουκρανία μιας και η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο, όπου πήρε τον έλεγχο πολλών χωριών.

Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και γίνεται όλο και πιο ευάλωτη σε επιθέσεις καθώς, σύμφωνα με το CNN, η Ρωσία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα προάστιά της.

Ο αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας διάλεξε το κλαμπ Barman Dictat, ένα μουσικό μπαρ στο κέντρο του Κιέβου που χτίστηκε για να λειτουργήσει ως καταφύγιο σε περίπτωση πολέμου, και έπαιξε το Rockin’ in the Free World του Νιλ Γιανγκ.

Σε μια σπάνια και ειλικρινή παραδοχή του πόσο άσχημη είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή, ο κορυφαίος στρατηγός της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε ότι η κατάσταση στη βόρεια περιοχή του Χαρκόβου έχει «επιδεινωθεί σημαντικά», αφού η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι κατέλαβε τέσσερα ακόμη χωριά, καθώς επέκτεινε την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεσή της.

Η Μόσχα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας, προωθώντας πολλαπλά σημεία κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ καθυστερούσε επί μήνες σχετικά με το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...