Η Ρωσία καταγγέλλει απόπειρα επίθεσης με τοξικό αέριο από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Επίθεση με τοξικό αέριο, την οποία προετοίμαζαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, καταγγέλει η Ρωσία.

Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB έκανε λόγο για απόπειρα επίθεσης «με τη χρήση ισοδύναμου ενός τοξικού στρατιωτικού παράγοντα ‘BZ’ σύμφωνα με την κατάταξη του NATO».

Σύμφωνα με την FSB, οι τοξικοί παράγοντες που κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της «χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χημικών όπλων μαζικής καταστροφής και έχουν σχεδιαστεί στις ΗΠΑ».

Οι ρωσικές αρχές άρχισαν έρευνα για επίθεση και κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής και τρεις Ουκρανοί πολίτες συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η περιφέρεια της Ζαπορίζια είναι μια από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές -μαζί με τη Χερσώνα, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ- τις οποίες προσάρτησε η Ρωσία το 2022, αν και δεν ελέγχονται πλήρως από τον ρωσικό στρατό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;