Η οικονομία «καίει» την κυβέρνηση ενόψει των εκλογών – Τι τακτική θα ακολουθήσει το Μαξίμου

Η ακρίβεια και γενικότερα η οικονομία αποτελεί ένα από τα αγκάθια που έχει να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει αποδώσει τα προσδοκόμενα γεγονός που έχει επηρεάσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για όλες τις κινήσεις της τα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως είναι φυσικό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επενδύει στο Market Pass αλλά και στα θέματα που διαχρονικά επιβαρύνουν τους πολίτες μέσα στις γιορτές όπως είναι τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε χθες ότι θα δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2023 και επεσήμανε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξής Άδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας δημιουργική αριθμητική επέμεινε ότι η βοήθεια που θα πάρουν οι πολίτες συνολικά από το καλάθι και το Market Pass θα είναι 120 ευρώ το μήνα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης τόνισε ότι: «Δεν ακολουθούμε επιδοματική πολιτική, μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές». Τόνισε ακόμα ότι σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. «Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη».

Σήμερα πάντως αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη για το Market Pass, το επίδομα για αγορές τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο και η οποία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ