Η Μόσχα καταδικάζει την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για την κατασκευή νέας αντιπυραυλικής ασπίδας

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή μιας νέας αντιπυραυλικής ασπίδας για την προστασία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι σχεδιάστηκε για να αποδυναμώσει τη ρωσική και κινεζική πυρηνική αποτροπή.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι η Ρωσία εκλαμβάνει την κίνηση αυτή ως επιβεβαίωση πρόθεσης των ΗΠΑ να μετατρέψουν το διάστημα σε θέατρο στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τη Δευτέρα για την ανάπτυξη μιας αμερικανικής αμυντικής αντιπυραυλικής ασπίδας επόμενης γενιάς εναντίον βαλλιστικών, υπερηχητικών και πυραύλων κρουζ και άλλων μορφών αεροπορικής επίθεσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ των media: Η υπόθεση Πυργιώτη ανοίγει τον φάκελο των δημοσιογράφων που πληρώνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο φάκελος Πυργιώτη ανοίγει τις αποκαλύψεις για χρηματοδοτούμενη σιωπή στα media και συμβάσεις με το Δημόσιο

Πυργιώτη – Αβιράμ: Ο γάμος που ρίχνει φως στη σύγκρουση με τον Σκέρτσο

Η Πυργιώτη απαντά στον Σκέρτσο για τη Σύρο, με φόντο τη σχέση της με πρώην πρέσβη του Ισραήλ

Mega Channel: Θρίαμβος στην τηλεθέαση, παραφωνία στην προβολή – Τα ερωτήματα για τη «μονοκαλλιέργεια» Γιάμαλη

Το Mega Channel κυριαρχεί στην τηλεθέαση, αλλά η υπερπροβολή της Γιάμαλη προκαλεί ερωτήματα για εσωτερικές σκοπιμότητες