Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου «σπάει τη σιωπή» με αινιγματική ανάρτηση – Τα λόγια Σολζενίτσιν και τα υπονοούμενα

Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, δικαστική λειτουργός Σοφία Αποστολάκη, ανάρτησε λόγια του Σολζενίτσιν με φωτογραφία του γιου της, προκαλώντας νέα ερωτήματα για την πολύκροτη υπόθεση


Λίγους μήνες μετά το οριστικό κλείσιμο της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, η μητέρα του και δικαστική λειτουργός Σοφία Αποστολάκη επανέρχεται στο προσκήνιο με μια αινιγματική δημόσια παρέμβαση. Η ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, συνοδευόμενη από φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της, προκάλεσε νέο κύμα συζήτησης και ερμηνειών.


Το απόσπασμα του Σολζενίτσιν που επέλεξε

Η Αποστολάκη παρέθεσε λόγια του Ρώσου συγγραφέα και νομπελίστα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, τα οποία συνοδεύτηκαν από έντονα υπονοούμενα. Το κείμενο, χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα ή καταστάσεις, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως σαφές μήνυμα αμφισβήτησης για το πώς έκλεισε η υπόθεση του γιου της και για το τι πραγματικά αποκαλύφθηκε ή αποκρύφτηκε.

Η Σοφία Αποστολάκη ανάρτησε το παρακάτω απόσπασμα:

«Ξέρουμε ότι λένε ψέματα,

Ξέρουν ότι λένε ψέματα,

Ξέρουν ότι εμείς ξέρουμε ότι λένε ψέματα,

Ξέρουμε ότι ξέρουν ότι ξέρουμε ότι λένε ψέματα.

ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!»


Το υπόβαθρο μιας «πολύκροτης» υπόθεσης

Η τραγωδία του Βασίλη Καλογήρου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη και απασχόλησε επί μήνες τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το οριστικό κλείσιμο της δικογραφίας είχε παρουσιαστεί ως «τελική πράξη» ενός πολυσυζητημένου φακέλου, ωστόσο η αινιγματική ανάρτηση της μητέρας του αναζωπυρώνει τις σκιές και τις θεωρίες για το αν πράγματι ειπώθηκε όλη η αλήθεια.


Τα υπονοούμενα που «γεννούν» ερωτήματα

Η επιλογή του αποσπάσματος από τον Σολζενίτσιν –συγγραφέα που συνδέθηκε με την αλήθεια απέναντι στην κρατική εξουσία και τις σιωπές του καθεστώτος– δεν πέρασε απαρατήρητη. Αναλυτές και χρήστες των κοινωνικών δικτύων βλέπουν στην κίνηση αυτή μια σιωπηλή καταγγελία, μια προειδοποίηση ότι η μάχη για δικαίωση δεν έχει τελειώσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα