Η Μαρία Αγγελικούση οδηγεί την ελληνική ναυτιλία στη νέα εποχή του LNG

Η Μαρία Αγγελικούση οδηγεί τη Maran Gas σε παγκόσμια πρωτιά, φέρνοντας την ελληνική ναυτιλία στην αιχμή της τεχνολογίας LNG


Με έντονο ελληνικό χρώμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκοσμίως μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από πλοίο σε πλοίο (Ship-to-Ship – STS), σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην τεχνολογία θαλάσσιων μεταφορών ενέργειας.

Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ του «Maran Gas Syros» της Maran Gas, εταιρείας συμφερόντων της Μαρίας Αγγελικούση, και του «Woodside Jirrubakura», κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού πλου.

Πλοίο που μεταφέρει LNG
Πλοίο που μεταφέρει LNG

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hanwha Ocean, που ανέλαβε την υλοποίηση της δοκιμής, η επιτυχής μεταφορά αποτελεί τεχνολογικό ορόσημο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εξαλείφει τον κίνδυνο καθυστερήσεων που συνδέονται με τη συμφόρηση στα τερματικά LNG.


Νέα εποχή στη διαχείριση LNG

Με τη νέα αυτή μέθοδο, το LNG μπορεί πλέον να μεταφέρεται απευθείας μεταξύ πλοίων εν πλω, χωρίς την ανάγκη προσέγγισης σε σταθερές υποδομές ή λιμένες.
Η δυνατότητα αυτή αυξάνει κατακόρυφα την ευελιξία και αποδοτικότητα στις δοκιμές και μεταφορές, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος και τους χρόνους αναμονής.

Η Μαρία Αγγελικούση
Η Μαρία Αγγελικούση

Η Hanwha Ocean υπογράμμισε ότι η επιτυχία της STS μεταφοράς αποδεικνύει τον πρωτοποριακό ρόλο της εταιρείας στην τεχνολογία δοκιμών αερίου, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να συνεχίσει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις για ένα πιο βιώσιμο ναυτιλιακό μέλλον.


Η ελληνική διάσταση

Η συμμετοχή της Maran Gas, μέλους του Ομίλου Αγγελικούση, προσδίδει στη διεθνή αυτή πρωτιά ιδιαίτερη βαρύτητα για την ελληνική ναυτιλία, η οποία για ακόμη μία φορά πρωταγωνιστεί σε τεχνολογικές και περιβαλλοντικές καινοτομίες του παγκόσμιου στόλου.

Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει την ικανότητα των ελληνικών ναυτιλιακών ομίλων να ηγούνται της μετάβασης σε μια εποχή όπου η ενεργειακή αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα αποτελούν προτεραιότητες για τη διεθνή ναυτιλία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;