Η Μέρκελ προανήγγειλε lockdown στη Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Αγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί» μέχρι το τέλος του χειμώνα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε ο γερμανός υπουργός Υγείας , καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Πτώση καταγράφει το ευρώ

Το ευρώ σημείωσε πτώση σήμερα κοντά σε χαμηλό 16 μηνών εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τον αντίκτυπο των νέων περιορισμών της COVID-19 στην Ευρώπη, με την Αυστρία να ξεκινά πλήρες lockdown και τη Γερμανία να εξετάζει την περίπτωση να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Η υπηρεσιακή καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε στελέχη του κόμματός της ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζεται ισχυρότερη δράση.

Στο μεταξύ η Αυστρία ξεκίνησε το τέταρτό της lockdown, το πρώτο που εφαρμόζεται από τότε που τα εμβόλια έγιναν ευρέως διαθέσιμα, κλείνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές, τα μπαρ, τα καφέ και τα θέατρα.

Το ευρώ σημείωσε πτώση 0,2% στο 1,1275 δολάριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας, κοντά στο χαμηλό 16 μηνών στο οποίο υποχώρησε την Παρασκευή, όταν η Αυστρία ανακοίνωσε το lockdown.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα