Η Λινού αποκαλύπτει: «Γιατί παραιτήθηκα από τη θέση μου στον ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την παραίτησή της από τη θέση του τομεάρχη Παιδείας, αλλά και για τον εμβολιασμό, μίλησε στην ΕΡΤ η Αθηνά Λινού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί παραιτήθηκε από τομεάρχης Παιδείας, απάντησε πως: «Γιατί είμαι ταυτόχρονα και σε άλλες δύο επιτροπές μέλος και το έργο ήταν αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να μην μπορώ να αποδώσω σε όλα τα ενδιαφέροντα.

Δεν είχα ξαναλειτουργήσει ποτέ, δεν ήμουν ποτέ βουλευτής ξανά και πραγματικά δεν το ήξερα και βέβαια δεν είναι ότι ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον που έχω.

Οι λόγοι που μπήκα στη Βουλή έχουν σχέση και με την Υγεία και κυρίως με τη δημόσια υγεία και με ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα με τα οποία ασχολούμαι τα τελευταία 30 χρόνια και έτσι θεώρησα ότι καλύτερα να κάνω αυτά που κάνω σωστά και πλήρως, παρά να κάνω ένα μέρος μόνο».

Ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις διαφαινόμενες επιφυλάξεις της, η κ. Λινού ανέφερε πως: «Δεν εκφράστηκα με βάση την όλη εξέλιξη, αλλά θεώρησα και θεωρώ και πιστεύω ότι σε κάθε τόσο μεγάλο θέμα στο οποίο εμπλέκονται πολλαπλά μέλη της κοινωνίας και τα παιδιά και οι γυναίκες και οι άντρες, ειδικά στον τομέα της παρένθετης μητέρας, επειδή είναι πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να είναι παρένθετη μητέρα ή κάποιος να αναζητήσει τη βοήθεια της.

Δεν είμαι αντίθετη με τη ρύθμιση καθόλου, αλλά θέλω να προηγηθεί για κάθε τόσο σοβαρό θέμα, ανάλυση από επιτροπή δεοντολογίας και ηθικής και ανάλυση από σώμα το οποίο ασχολείται με τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που θα εμπλακούν σε μια τέτοια διαδικασία. Εχέγγυα ηθικής δεοντολογίας, ασφάλειας και κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαι επί της αρχής αντίθετη, γι’ αυτό και ζητάω να εκφραστούν άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το θέμα. Η υιοθεσία δεν νομίζω ότι έχει τα ίδια ερωτήματα, έχει άλλου είδους ερωτήματα και φαντάζομαι ότι για όλα αυτά τα είδη των οικογενειών, θα υπάρχει αντίστοιχη ισότητα.

Η παρένθετη έχει πολλά κομμάτια και πολύ μεγάλη διαφορετικότητα ως προς αυτή και ιατρικά και ηθικά και θέματα ισότητας.

Ως προς αυτό ζήτησα ,τόσο από την κυβέρνηση γιατί ουσιαστικά υπάρχουν μορφές παρένθετης στην χώρα μας που ισχύουν και χρησιμοποιούνται και έχουν υπάρξει και παράνομες μορφές παρένθετης, από ότι ξέρουμε και από το ζήτησα και από την αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν σε μια μελέτη στην οποία θα είναι υπεύθυνοι για να καθορίσουν τα ηθικά, νομικά, τα κοινωνικά θέματα αλλά και τα θέματα ισότητας που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν στη διάρκεια που κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί».

Απαντώντας για το αν η αντιπολίτευση θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ακόμα το κόμμα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει επίσημη απόφαση, αλλά ούτε κανένας μπορεί να αποφασίσει επισήμως αν δεν το έχει δει.

Δεν το έχουμε δει το νομοσχέδιο. Θα δούμε όλες τις συνιστώσες, θα δούμε αν υπάρχουν θέματα που μας καλύπτουν, σε επίπεδο επαναλαμβάνω συνείδησης, ηθικής, ισότητας και αν υπάρχουν θα αποφασίσουμε αν υπάρχουν θα δούμε ανάλογα με τα θέματα που υπάρχουν.
Φαντάζομαι ότι κάθε συνετός, υπεύθυνος και ηθικός άνθρωπος που έχει υποχρέωση μόνο έναντι του Συντάγματος θα αποφασίσει αντίστοιχα».

Συνέχισε απαντώντας στο αν τίθεται θέμα παραμονής της στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι βεβαίως. Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο για θέματα ισότητας, για θέματα υγείας, για θέματα παιδείας, στον ελληνικό λαό δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού λέγοντας: «Αυτό που ήθελα να πω και να επισημάνω ότι όχι απλώς δεν υπάρχει ενεργή προσπάθεια για εμβολιασμό, αλλά και οι προσδοκίες όπως ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί δείχνουν ότι περιμένουμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουν μόνο ένα, 30% το πολύ. Ίσως το 15% των ευάλωτων ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν και που είναι οι άνθρωποι άνω των 65.

Έχουμε περίπου δυόμισι εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 65, εκτός από τους επιπλέον νεότερους που έχουν προβλήματα υγείας και προβλέπουμε ότι θα εμβολιάσουν 300.000.
Αυτή είναι η ελπίδα μας. Αυτό για τη σημερινή εποχή και τις σημερινές συνθήκες είναι απαράδεκτο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων