Με τη φράση «δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν επί της ουσίας ότι μετά τη μεταφορά των αρμάτων μαχής BMP-1 από τα ελληνικά νησιά στην Ουκρανία, δεν υπήρξε αντικατάστασή τους από αντίστοιχα οπλικά συστήματα.
Το ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, βρέθηκε στο επίκεντρο του briefing των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή και αμυντικά και πολιτικά και γεωπολιτικά, απ’ όσο στο παρελθόν.
Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν τίθεται καν σε συζήτηση οιοδήποτε ζήτημα αφορά στην εθνική κυριαρχία της χώρας – πολλώ δε μάλλον σε ανώτατο επίπεδο –, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι το πλαίσιο του διαλόγου Αθήνας και Άγκυρας είναι συγκεκριμένο και όλες οι διαδικασίες διεξάγονται εντός του πλαισίου αυτού.
Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για εμετικές αναρτήσεις μελών της ΕΛ.ΑΣ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αναρτήσεις που όσοι φέρονται ότι έκαναν ισχυρίζονται ότι είναι αποτέλεσμα χακαρίσματος των λογαριασμών τους – είπε ότι όταν υπάρχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από δημόσιους λειτουργούς, πόσο μάλλον, αστυνομικούς, ελέγχονται (ήδη υπάρχει ΕΔΕ για την υπόθεση) και θα τηρηθεί ο νόμος. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες, όπως είπε, είναι προφανώς καταδικαστέες, αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και ζήτησε να μην μηδενίζεται η προσφορά της αστυνομίας, ούτε να τσουβαλίαζονται οι άνδρες και οι γυναίκες του σώματος.
Από την άλλη, ωστόσο, υπερασπίστηκε τις εκκενώσεις καταλήψεων, ειδικά σε χώρους πανεπιστημίων, από την αστυνομία, λέγοντας ότι η απελευθέρωση τέτοιων χώρων θα συνεχίσει να γίνεται, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου» και τονίζοντας ότι κανονικά οι εκκενώσεις αυτές δεν θα έπρεπε καν να αποτελούν είδηση, ουσιαστικά υπερασπιζόμενος εκ νέου την πολιτική «νόμου και τάξης» που προωθεί η κυβέρνηση.
Σχετικά με τις συντάξεις των δικαστικών και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Π. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση αφορά μόνο δύο προσφεύγοντες και ότι δεν τίθεται συνολικά θέμα διεκδίκησης αναδρομικών, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «για την κυβέρνηση δεν πρέπει να υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων», σχολιάζοντας και τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι «αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικα εκατομμύρια…Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…».
Τέλος, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να πλησιάζουν και με αφορμή την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων, επανέλαβε ότι, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση, για την αυτοδιοίκηση υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει αυτοδίκαιη αργία σε όσους έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για συγκεκριμένα αδικήματα. Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι πολίτες θα κάνουν επιλογές που θα ρίξουν χαμηλά ανθρώπους που πρεσβεύουν ιδέες από αυτές του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.