Η κυβέρνηση αδειάζει τον Αυγενάκη για το βίντεο με χειροδικία σε υπάλληλο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» (vid)

Σοκ προκαλεί βίντεο στο οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να χειροδικεί εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την κυβέρνηση να τον αδειάζει πλήρως και να τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε πριν από κάποια 24ωρα και άρχισε να γίνεται γνωστό, μετά την καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) για περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας από πρώην υπουργό της κυβέρνησης.

Το σκηνικό έλαβε χώρα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όταν ο Λ. Αυγενάκης μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του.

Το γεγονός αυτό έκανε τον πρώην υπουργό να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθεί η επίθεση στον υπάλληλο, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Voicenews.

Κυβέρνηση για Αυγενάκη: Να ζητήσει συγγνώμη

Η αποκάλυψη της απαράδεκτης πράξης του πρώην υπουργού φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να δηλώνει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ότι «μιλήσαμε με τον υπουργό, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε: οφείλει να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Αυγενάκης», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τη θέση του, να δούμε τι θα μας πει».

Μάλιστα, ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι «μπορεί για τέτοιες περιπτώσεις να κριθεί ακαριαία. Συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν χωρούν στη ΝΔ». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι η θέση του είναι δύσκολη λόγω της στενής συνεργασίας που είχε με τον Λ. Αυγενάκη, ωστόσο επανέλαβε ότι «δεν είναι καλή η “ανθρωποφαγία”, όμως ποτέ δεν θα γίνει απόδεκτό κάτι τέτοιο», εννοώντας προφανώς την πράξη του πρώην υπουργού.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επικοινώνησε με τον Λ. Αυγενάκη και του ζήτησε εξηγήσεις για το απαράδεκτο περιστατικό.

Αυγενάκης: Υπερβολές και ανακρίβειες

Από την πλευρά του, με ανάρτησή του στα social media, ο πρώην υπουργός ζητά συγγνώμη, μεν, αλλά μιλά και για υπερβολές και ανακρίβειες. Αναλυτικά, ο Λ. Αυγενάκης έγραψε:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...