Η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ ανακοινώνει το κόστος του πολέμου

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Αμίρ Γιαρόν αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις, αναφέροντας για πρώτη φορά το κόστος του πολέμου με τη Χαμάς και τον αντίκτυπό του στην τοπική οικονομία.

Οι προβλέψεις θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. Ήδη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η τράπεζα είχε διαμηνύσει ότι δεν θα υπάρξει απότομη μείωση του βασικού επιτοκίου, αν γίνει τελικά, επικαλούμενη τις προσπάθειές της να σταθεροποιήσει το σέκελ και άλλες συναλλαγές.

“Οι προβλέψεις και η δήλωση του διοικητή θα πρέπει να δώσουν στους επενδυτές ένα μήνυμα σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως θα κατευθυνθεί προς μια αλλαγή πολιτικής, υπέρ της αύξησης τουεπιτοκίου “, δήλωσε ο Ronen Menahem, επικεφαλής οικονομολόγος αγορών της Mizrahi Tefahot Bank Ltd.

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας εν μέσω του πολέμου, “μεγαλύτερο και ευρύτερο” από αυτό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα