Η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ ανακοινώνει το κόστος του πολέμου

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Αμίρ Γιαρόν αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις, αναφέροντας για πρώτη φορά το κόστος του πολέμου με τη Χαμάς και τον αντίκτυπό του στην τοπική οικονομία.

Οι προβλέψεις θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. Ήδη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η τράπεζα είχε διαμηνύσει ότι δεν θα υπάρξει απότομη μείωση του βασικού επιτοκίου, αν γίνει τελικά, επικαλούμενη τις προσπάθειές της να σταθεροποιήσει το σέκελ και άλλες συναλλαγές.

“Οι προβλέψεις και η δήλωση του διοικητή θα πρέπει να δώσουν στους επενδυτές ένα μήνυμα σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως θα κατευθυνθεί προς μια αλλαγή πολιτικής, υπέρ της αύξησης τουεπιτοκίου “, δήλωσε ο Ronen Menahem, επικεφαλής οικονομολόγος αγορών της Mizrahi Tefahot Bank Ltd.

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας εν μέσω του πολέμου, “μεγαλύτερο και ευρύτερο” από αυτό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων