Η πρώην παρουσιάστρια του Fox News και νυν σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει τα καθήκοντά της στην Αθήνα – Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητά της και ποιοι τη στήριξαν
Με ψήφους 13 υπέρ και 9 κατά, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πέρασε από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η πρώην παρουσιάστρια του Fox News και γνωστή φιλοτραμπική πολιτική φιγούρα συγκέντρωσε στήριξη κυρίως από Ρεπουμπλικάνους, αλλά και από μία Δημοκρατική γερουσιαστή.
Η Τζιν Σαχίν έδωσε το σήμα – Σπάνια συναίνεση σε πολωμένη Επιτροπή
Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, 13 μέλη της Επιτροπής ψήφισαν υπέρ και 9 κατά. Ανάμεσα στους υποστηρικτές της Γκιλφοϊλ, ξεχώρισε η Δημοκρατική γερουσιαστής Τζιν Σαχίν, η οποία μίλησε με θερμά λόγια υπέρ της υποψηφιότητάς της.
«Η Τζιν Σαχίν υποστήριξε ανοιχτά τον διορισμό της Γκιλφοϊλ, κάνοντας λόγο για έναν από τους ελάχιστους τομείς διμερούς συναίνεσης σε μια κατά τα άλλα εξαιρετικά κομματικά διχασμένη Επιτροπή», ανέφερε η δημοσιογράφος Laura Kelly σε ανάρτησή της στο Χ.
Επόμενο βήμα: Ολομέλεια Γερουσίας και ορκωμοσία στο Οβάλ Γραφείο
Η υποψηφιότητα της Κίμπερλι Γκιλφοϊλ περνά πλέον στην τελική φάση, που είναι η ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας. Εφόσον η επικύρωση περάσει, θα ακολουθήσει η επίσημη ορκωμοσία της στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Οβάλ Γραφείο, με κάθε επισημότητα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην πολιτική και συμβολική διάσταση της συγκεκριμένης τοποθέτησης.
Ποια είναι η Κίμπερλι Γκιλφοϊλ – Από τη δημοσιογραφία στην πολιτική διπλωματία
Η Γκιλφοϊλ είναι ευρύτερα γνωστή για:
- τη θητεία της στο Fox News ως παρουσιάστρια
- τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ
- τη συμμετοχή της στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ το 2020
- τον έντονο φιλοτραμπικό και συντηρητικό λόγο της
Η επιλογή της για τη θέση της πρέσβειρας στην Αθήνα αποτελεί πολιτικό μήνυμα ενόψει ενδεχόμενης επιστροφής Τραμπ στην εξουσία, με στόχο την ισχυροποίηση των ερεισμάτων του στην Ανατολική Μεσόγειο.