Η θέση του Παύλου Πολάκη για όσα συμβαίνουν στον Λίβανο (pic)

Σε παρέμβασή του για όσα συμβαίνουν στον Λίβανο ο Παύλος Πολάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
NE ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο.
Στο πλαίσιο μηδενικής ανοχής σε κάθε είδους τρομοκρατικής ενέργειας ή επιθετικής πολεμικής δράσης, ως Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, νιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου σε κατοικημένες περιοχές, ακόμη και στην πρωτεύουσα Βηρυτό, με εκατοντάδες αθώα θύματα μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά. Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ βυθίζει ολόκληρη την περιοχή στη δυστυχία και το χάος, με τη συνενοχή –και σε ορισμένες περιπτώσεις την υποστήριξη– των δυτικών συμμάχων της.
Την ώρα που το διεθνές δικαστήριο της Χάγης με απόφαση του τον Ιούλιο χαρακτηρίζει παράνομη την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, την ώρα που σύμφωνα με το ίδιο δικαστήριο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις γενοκτονίας σε εξέλιξη στη Γάζα, η κυβέρνηση Νετανιάχου επιλέγει όχι μόνο να αγνοήσει το διεθνές δίκαιο και την λαϊκή απαίτηση για τερματισμό του πολέμου, αλλά αν τον επεκτείνει σε ολόκληρη την περιοχή προκαλώντας μια επικίνδυνη διεθνή σύρραξη.
Δυστυχώς η Ελλάδα, με τους ιστορικούς δεσμούς με τη Μέση Ανατολή από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρεόυ μέχρι την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα στην Ανατολική Μεσόγειο, αντί σήμερα να πρωτοστατεί στην εξεύρεση ειρηνικής δίκαιης λύσης στην Παλαιστίνη, αντί να είναι μέρος της λύσης έχει γίνει μέρος του προβλήματος μέσω της επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα που βιώνει το δράμα της κυπριακής παράνομης κατοχής, δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους παράνομη κατοχή.
Καλούμε τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να πάρουν μέτρα. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι συνένοχος σε αυτή τη σφαγή. Η ΕΕ πρέπει να δράσει τώρα. Μέτρα όπως η αναστολή της συμφωνίας εμπορίου και σύνδεσης της ΕΕ με το Ισραήλ και το άμεσο και άνευ όρων εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση διπλωματικής πίεσης για την κατάπαυση του πυρός και την Ειρήνη.
Θοδωρής Δουλουμπέκης
Γραμ. Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...