Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αλλάζει σελίδα: Το νέο στρατηγείο στον Πειραιά και η είσοδος Μελισσανίδη

Σε πλήρη εξέλιξη ο επανασχεδιασμός του εντύπου μετά την απόκτηση του 51% από την οικογένεια Μελισσανίδη – Μετακόμιση στον Πειραιά, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Σπύρο Κτενά – Δέσμευση για διατήρηση της πολυφωνίας με «αέρα» διεθνούς επιπέδου


Η «Εφημερίδα των Συντακτών» εισέρχεται σε μια νέα, δυναμική φάση ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω της το ιστορικό κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη για να εγκατασταθεί στο επιχειρηματικό «στρατηγείο» του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Πειραιά. Η κίνηση αυτή σφραγίζει τη στρατηγική συνεργασία με την Zofrank Holdings Co. Limited, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, η οποία απέκτησε το 51% των μετοχών μέσω μιας κεφαλαιακής ένεσης ύψους περίπου 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2025, κρίθηκε απαραίτητη για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του εντύπου, ενώ το υπόλοιπο 49% παραμένει στον έλεγχο του συνεταιρισμού των εργαζομένων. Σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν πρόκειται για «άλωση» της εφημερίδας, αλλά για μια αναγκαία κίνηση προκειμένου να διατηρηθεί η ανεξαρτησία και η πολυφωνία της, ενισχυμένη πλέον με τα μέσα και την τεχνογνωσία ενός μεγάλου εκδοτικού ομίλου.


Ψηφιακός μετασχηματισμός και επανατοποθέτηση

Στην εκδήλωση για τα 13 χρόνια της εφημερίδας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Σπύρος Κτενάς (επίσης Γενικός Διευθυντής της Ναυτεμπορικής), παρουσίασε το όραμα για την «Εφ.Συν.» του 2026. Ο επανασχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • Νέα αισθητική ταυτότητα: Μια σύγχρονη εικόνα διεθνούς επιπέδου που στοχεύει στη διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού.
  • Ψηφιακή αναβάθμιση: Δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου site που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ενημέρωσης.
  • Ειδικές εκδόσεις: Εμπλουτισμό του εντύπου με νέες θεματικές ενότητες που θα ενισχύσουν την εμπορική του ελκυστικότητα.

Στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι η εφημερίδα να κερδίσει την εμπιστοσύνη ακόμη και των πιο συντηρητικών αναγνωστών, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστή στις προοδευτικές της αρχές. Η διοικητική δομή ενισχύεται με ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία έως το 2030, το οποίο καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην οικονομική εξυγίανση και τη δημοσιογραφική ακεραιότητα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα