Η επίσημη ανακοίνωση του FBI: Δράστης της απόπειρας κατά Τραμπ ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς (pics/vid)

To FBI έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

«To FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς (Thomas Matthew Crooks) 20 ετών από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, ως το άτομο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του FBI για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου και υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Και επισημαίνεται πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας του Τραμπ, ενώ από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του και ένας πολίτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washinghton Post» η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και έχει κάνει δωρεά 15 δολαρίων στο κόμμα.

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το FBI
Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το FBI

Το FBI δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη. Στο Twitter κυκλοφορεί βίντεο άνδρα που εμφανίζεται σε φωτογραφίες ως ο Τόμας Μάθιου Κρουκς και ο οποίος αφού λέει ότι μισεί τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους, επισημαίνει ότι «έχετε τον λάθος άνθρωπο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ