Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά για πρώτη φορά στην τηλεόραση για την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του εκδότη-δημοσιογράφου
Η Ζέττα Μακρή, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε αποκαλύψεις στην Αναστασία Γιάμαλη και στο MEGA το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Ιουλίου, περιγράφοντας πώς έπεσε θύμα εκβιασμού από γνωστό δημοσιογράφο του Βόλου, ο οποίος διατηρεί ενημερωτική ιστοσελίδα και ραδιοφωνικό σταθμό.
Όπως τόνισε, «ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση, αλλά έπρεπε να κάνω το σωστό, τόσο για εμένα όσο και για τη δημόσια σφαίρα». Η ίδια, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βόλου, παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 5.000 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία σε προκαθορισμένο ραντεβού.
Το χρονικό της επιχείρησης: Ραντεβού σε καφετέρια – Στη «φάκα» ο δημοσιογράφος
«Όλα ξεκίνησαν από δημοσιεύματα με ξεκάθαρα εκβιαστικό χαρακτήρα», ανέφερε η βουλευτής, υπονοώντας ότι είχε τεθεί υπό πίεση για να καταβάλει χρήματα, προκειμένου να σταματήσει η αρνητική δημοσιότητα εις βάρος της.
Το ραντεβού κανονίστηκε για την Παρασκευή το πρωί σε καφετέρια στο λιμάνι του Βόλου, όπου η βουλευτής του παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
«Σε άμεση κινητοποίηση, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επί τόπου», ανέφεραν πληροφορίες από την Ασφάλεια. Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο κρατητήριο, ενώ η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με το αυτόφωρο να είναι το επόμενο βήμα.
Η δήλωση της Ζέττας Μακρή: «Το υπαγόρευσε η συνείδησή μου»
Η κ. Μακρή εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Έκανα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου. Ήταν μια απόφαση που πήρα με κόπο, μετά από πίεση μηνών. Όλοι γνωριζόμαστε στον Βόλο… δεν ήταν εύκολο. Αλλά ήταν υποχρέωσή μου απέναντι στην αλήθεια και στην πορεία μου».
Η τοπική κοινωνία «βράζει» – Στο στόχαστρο και άλλες υποθέσεις;
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στον Βόλο αλλά και σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία σε όλη τη χώρα. Η σύλληψη ενός δημοσιογράφου για εκβιασμό βουλευτή προκαλεί αναταράξεις και θέτει στο μικροσκόπιο τις σχέσεις πολιτικής και τοπικών media.
«Μένει να φανεί αν θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές», ανέφεραν πηγές της Ασφάλειας, υπονοώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες, ιδιαίτερα μετά το δημόσιο θάρρος της Ζέττας Μακρή.