Η Ελλάδα σε διοικητική παράλυση: Η σύγκρουση Κοβέσι – Μητσοτάκη βυθίζει τα έργα και την οικονομία

Διοικητική παράλυση στην Ελλάδα λόγω της σύγκρουσης Κοβέσι – Μητσοτάκη. Δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να υπογράψουν, έργα του Ταμείου Ανάκαμψης παγώνουν και εκατομμύρια κινδυνεύουν να χαθούν

Η Πυθία αποκαλύπτει


Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου διοικητική παράλυση. Οι συνεχείς έρευνες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι για τα έργα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους έχουν μετατρέψει τη δημόσια διοίκηση σε καθεστώς φόβου και αδράνειας.
Όλοι γνωρίζουν ότι σχεδόν κάθε έργο στην Ελλάδα στηρίζεται σε κοινοτικά κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπογραφή μπορεί να οδηγήσει αύριο σε ποινικές διώξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που βάζουν το όνομά τους, ενώ οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι απολαμβάνουν απόλυτη ασυλία.


Παγωμένα έργα – Κίνδυνος απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων

Αποτέλεσμα; Δεκάδες έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων έχουν παγώσει. Οι ημερομηνίες λήξης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων πλησιάζουν και οι διαδικασίες παραμένουν στάσιμες. Το ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να κινηθεί, ενώ οι πολίτες κινδυνεύουν να δουν κρίσιμες υποδομές και επενδύσεις να θάβονται οριστικά.


Μαξίμου σε πανικό – Επικίνδυνο μπόνους-δόλωμα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπει την κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και καταφεύγει σε πρόχειρες κινήσεις πανικού. Προσφέρει «μπόνους» δύο μισθών σε όσους τρέξουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κίνηση, όμως, θυμίζει φτηνό δόλωμα. Κανένας ανώτατος υπάλληλος δεν σκοπεύει να ρισκάρει φυλακή ή καταστροφή καριέρας για μερικές χιλιάδες ευρώ.


Η χώρα όμηρος φόβου και ανικανότητας

Το σκηνικό είναι ξεκάθαρο: μια κυβέρνηση που τρώει χρόνο και κονδύλια με επικοινωνιακά τεχνάσματα, ενώ η κρατική μηχανή βυθίζεται σε παραλυσία. Ο φόβος της Κοβέσι έχει γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, αποκαλύπτοντας μια αλήθεια που καμία ανακοίνωση του Μαξίμου δεν μπορεί να κρύψει: οι πολιτικοί μένουν στο απυρόβλητο, οι υπάλληλοι πληρώνουν το μάρμαρο και τα έργα χάνονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;