Η Ελλάδα θέλει λιγότερα κρουαζιερόπλοια

Με αφορμή τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, τα οποία επισκέπτονται τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, η tagesschau.de γράφει με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει λιγότερα κρουαζιερόπλοια»:

«Ο Νίκος Ζώρζος, δήμαρχος Σαντορίνης, αφήνει τους αριθμούς να μιλήσουν: “Από το 2012 έως το 2019, η κατανάλωση νερού διπλασιάστηκε. Τα επόμενα τρία χρόνια αυξήθηκε κατά ένα επιπλέον 18%. Και στη συνέχεια κατά ένα 22% μέσα σε μόλις έναν χρόνο”. Οι δυνατότητες αφαλάτωσης του νερού θα έπρεπε να επαρκούν για 15 χρόνια. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι επαρκούσαν μόνο για πέντε.

Σε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά θα περιοριστούν. Στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του υπερτουρισμού.

Οι τουρίστες στα κρουαζιερόπλοια συμβάλλουν καθοριστικά έτσι ώστε να προκαλείται το αδιαχώρητο στα σοκάκια των νησιών, δεν δαπανούν ωστόσο χρήματα σε καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό θα μπορούσαν να έχουν ακόμα και αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική οικονομία. Με άλλα λόγια, αν υπάρχουν υπερβολικά πολλοί επισκέπτες με πλοία, ενδέχεται ενδιαφερόμενοι τουρίστες να αποφύγουν έναν δημοφιλή προορισμό.

Από ό,τι όλα δείχνουν, ο κλάδος της κρουαζιέρας δεν αναμένει μεγάλες περικοπές. Σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και ένα πλοίο αρκεί, για να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών σε έναν τόπο. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Norwegian Epic και το Οdyssey of the Seas είναι τα μεγαλύτερα πλοία που προσεγγίζουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 4.000 επιβάτες. Ας σημειωθεί ότι τα Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, έχουν πληθυσμό περίπου 1.600 κατοίκους».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...