Η δυτική συμμαχία, οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πούτιν που μπορεί να έρθει ως τυφώνας

Την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι οποίες αναφέρουν πως η δυτική συμμαχία και οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ευρωπαικής ένωσης, θα είναι στρατιωτικά και επιχειρησιακά έτοιμοι για μια μεγάλη επίθεση κι έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία, σε πέντε χρόνια απο τώρα, τρείς γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν πως ο Πούτιν θα είναι σε θέση να χτυπήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ, έως το 2030.

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Ερωτηθείσες σε δημόσια ακρόαση στη γερμανική Βουλή των Αντιπροσώπων, η καθεμία από αυτές τις υπηρεσίες, προειδοποίησαν για την εντατικοποίηση των ενεργειών που προέρχονται από τη Μόσχα, αλλά και για τις νέες δυνατότητες της χώρας αυτής που υποτίθεται πως συνεχίζει να απειλεί τη Δύση.

«Σε ανθρώπινο και υλικό επίπεδο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πιθανότατα σε θέση να πραγματοποιήσουν μια επίθεση κατά του ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», δήλωσε ο Μπρούνο Καλ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας και αντικατασκοπείας (BND), η κατάσταση είναι τέτοια που «μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ γίνεται επιλογή για τη Ρωσία».

Ως απόδειξη αυτής της αποφασιστικότητας, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζεται ότι διαθέτει πληροφορίες που δείχνουν ότι «η Μόσχα προετοιμάζεται για περαιτέρω κλιμάκωση των μυστικών υβριδικών επιθέσεων». Με πράξεις ανάμειξης που έχουν φτάσει σε «πρωτοφανές επίπεδο», το Κρεμλίνο θα ήθελε να «δοκιμάσει τις κόκκινες γραμμές της Δύσης». Ο απώτερος στόχος της Μόσχας: «να εκδιώξει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ευρώπη», να επιστρέψει «τα σύνορα του ΝΑΤΟ στη δεκαετία του 1990» και να δημιουργήσει μια «ρωσική σφαίρα επιρροής» με στόχο την εδραίωση μιας «νέας παγκόσμιας τάξης», ανέφερε.

Την ανάλυση αυτή συμμερίζονται και οι τρεις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες έχουν εντοπίσει τις δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα. Η Μαρτίνα Ρόζενμπεργκ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, ανέφερε «σημαντική αύξηση των πράξεων κατασκοπείας και δολιοφθοράς» με στόχο τον γερμανικό στρατό. Αυξάνονται οι επιθέσεις αυτές στη Γερμανία, «τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά», πρόσθεσε ο Τόμας Χάλντενβανγκ, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Μιλώντας στους ευρωβουλευτές, ο Χάλντενβανγκ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από το δέμα που έπιασε φωτιά σε κέντρο της DHL στη Λειψία τον Ιούλιο. Εάν το δέμα «είχε εκραγεί στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα είχε συντριβεί», είπε και αναφέρθηκε επίσης σε εκστρατείες παραπληροφόρησης και περιπτώσεις χρήσης κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Για να προκαλέσει την αντίδραση των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού της Γερμανίας, που έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τη Ρωσία, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών χρησιμοποίησε μια μετεωρολογική μεταφορά. Κατά την άποψή του, η ρωσική απειλή έχει μετατραπεί από «καταιγίδα» σε «πραγματικό τυφώνα», ο οποίος κινείται «από την ανατολή προς τη δύση». Ένας τρόπος για να εκφράσει ότι οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία, όπου οι ρωσικές ενέργειες «είναι πολύ πιο επιθετικές από ό,τι εδώ επί του παρόντος», βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αυτός ο συναγερμός είναι ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά προειδοποιήσεων από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...

Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν – Η ανάλυση της Citigroup

Καθώς η προοπτική μιας διευρυμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή...