Η απόλυτη καταστροφή για τον Μακρόν – Εξαφανίζεται πολιτικά – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σε καταστροφή εξελίσσεται για τον Εμανουέλ Μακρόν η απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ευελπιστώντας πως οι πολίτες θα συσπειρωθούν γύρω του για να ανακόψουν την επέλαση της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν προς την εξουσία της Γαλλίας.

Διαδοχικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα του Γάλλου Προέδρου όχι μόνο απέχει παρασάγγας από την «Εθνική Συσπείρωση», αλλά χάνει και τη δεύτερη θέση, καθώς η συμμαχία Κεντροαριστεράς – Αριστεράς «Λαϊκό Μέτωπο» έχει προβάδισμα 10 μονάδων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του καναλιού BFM και της La Tribune Dimanche, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι πρώτο με 31% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο της 30 Ιουνίου. Ωστόσο φαίνεται πως δεν κατορθώνει να συγκεντρώσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο καταλαμβάνοντας από 220 ως 270 έδρες.

Σημειώνεται πως για την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο των 577 εδρών απαιτούνται 289 έδρες. Στη Γαλλία υπάρχουν 577 μονοεδρικές περιφέρειες και ο βουλευτής σε κάθε μια από αυτές εκλέγεται μέσα από μια εκλογική διαδικασία δύο γύρων. Υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο, ο οποίος εν προκειμένω θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου, είναι οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου (30 Ιουνίου).

Στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο βρίσκεται το «Λαϊκό Μέτωπο» λαμβάνοντας 28% των ψήφων. Αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να μεταφραστεί στον δεύτερο γύρο από 150 έως 190 έδρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...