Η απάντηση του Πέτρου Παππά στο κίτρινο και χυδαίο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών (Νέας Αυριανής)

Σε παρέμβασή του ο Πέτρος Παππάς στο χυδαίο και κίτρινο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που πλέον ο κόσμος την αποκαλεί Νέα Αυριανή:

Ευχαριστώ την Εφημερίδα των Συντακτών για το απολαυστικό “αφιέρωμα” στο πρόσωπό μου.
Χαίρομαι που θυμίζει στους αναγνώστες της, ότι, σε αντίθεση με πολλά πολιτικά στελέχη, εγώ έχω πίσω μου μια σημαντική επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία ως γιατρός και ότι οι πολίτες του Κιλκίς με εξέλεξαν -αν και είμαι Θεσσαλονικιός- επειδή αναγνώριζουν το έργο μου στο νοσοκομείο.
Να ευχαριστήσω, ακόμη, τον συντάκτη του άρθρου, για το ότι εγκρίνει τις στυλιστικές επιλογές μου. Χωρίς την έγκρισή του, θα ένιωθα μισός.
Να μου επιτρέψει, όμως, να του φωτίσω και μια άλλη πτυχή της οικογενειακής μου ιστορίας. Το καλοκαίρι του 1981, όταν επιστρέψαμε με τους πολιτικούς πρόσφυγες γονείς μου από την Τσεχοσλοβακία, είχαμε, σε καθημερινή βάση, έναν αξιωματικό της ασφάλειας έξω από το σπίτι μας. Από μικρό παιδί είχα καταλάβει τι σημαίνει να είσαι στους ανεπιθύμητους του βαθέως κράτους της Δεξιάς.
Ευτυχώς, η Αλλαγή που έφερε το ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 1981, μας απάλλαξε και από τον ασφαλίτη έξω από την πόρτα μας και μας επέτρεψε να λέμε, ως οικογένεια, ελεύθερα και χωρίς να κρυβόμαστε, τις απόψεις μας για όλα τα θέματα, χωρίς αριστερόμετρα, ούτε δεξιόμετρα.
Αυτό και θα συνεχίσω να κάνω.


Δείτε την ανάρτηση του Πέτρου Παππά:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ