Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία

«Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική δήλωσή του, σημειώνοντας ότι «δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να “παρακολουθεί” την έκρηξη της ακρίβειας από το πάρτι των καρτέλ, όπως είπε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης».

«Αυτό κάνει τόσο καιρό και καταλήξαμε στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δουλειά της είναι έστω και τώρα να πάρει δραστικά μέτρα», σχολιάζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας», προσθέτει και αναφέρει: «Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων, επιδότηση του ενεργειακού κόστους, αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια goldenboys στη ΔΕΗ».

«Η αλλεργία της κυβέρνησης στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία έχει στοιχίσει ήδη πολύ ακριβά. Η ακρίβεια και η λιτότητα όμως δεν είναι μονόδρομος. Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα