Ηχητικό ντοκουμέντο για μαύρο πολιτικό χρήμα: «Ο Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς λεφτά» – Οι τσάντες του Αλαφούζου και η μαρτυρία στον Γιώργο Αυτιά (vid)

Μετά τις “βόμβες” του Στέφανου Κασσελάκη για μαύρο χρήμα έχει ανοίξει έντονος διάλογος στην πολιτική ζωή του τόπου και στα media για τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η ένταση με την οποία προσπαθεί να αξιοποιήσει το ζήτημα το “σύστημα Μητσοτάκη”. Αυτό είναι τουλάχιστον φαιδρό. Το “γιατί;” θα το καταλάβετε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Τον Νοέμβριο του 2006, η επί 28 χρόνια γραμματέας και εκπρόσωπος εταιρειών του Αριστείδη Αλαφούζου μίλησε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου “Κίτρινος Τύπος” και είχε περιγράφει πώς ο πρώην εργοδότης της χρηματοδοτούσε τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όπως είχε αποκαλύψει , τα χρήματα έμπαιναν σε τσάντες τις οποίες παραλάμβανε ο οδηγός του κ. Μητσοτάκη από το γραφείο του Αριστείδη Αλαφούζου. Τα χρήματα τα έβαζε η ίδια μέσα στις τσάντες και ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές.

Τον Οκτώβριο του 1993 ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχωρεί συνέντευξη στην δημοσιογράφο των «Νέων» Τζώρτζια Κοντράρου. Η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε αποκαλύψει αποκάλυψε τα ηχητικά ντοκουμέντα που τότε δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Στο πρώτο απόσπασμα ο Αριστείδης Αλαφούζος περιγράφει την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Όπως θα τον ακούσετε να λέει, πήγε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά να γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο γραφείο του.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο Αριστείδης Αλαφούζος περιγράφει πώς χάλασαν οι σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αιτία τα «χρηματοδοτικά» όπως αναφέρει ίδιος.

«Ο Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς λεφτά»

Στο ΒΙΝΤΕΟ που θα ακολουθήσει θα ακούσετε τον Αριστείδη Αλαφούζο να λέει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές ζητούσε μικροποσά. Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Γιάννης Αλαφούζος και του ζητά να διευκρινίσει τι εννοεί με το «μικροποσά».Ο Αριστείδης Αλαφούζος απαντά ότι τα μικροποσά ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές. Αργότερα κατάλαβε ότι τα ποσά αυτά που διέθετε στον κ. Μητσοτάκη δεν πήγαιναν σε τόσο θεμιτούς σκοπούς.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί

Διαβάστε τώρα ένα απόσπασμα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που βρήκαμε στο enpel.gr:

Στις 28 Οκτωβρίου 1991 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής στην ομιλία του στη Λέσχη αξιωματικών στην Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΝΟΣΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και το ΚΡΑΤΟΣ είναι ΠΑΡΑΛΥΤΟ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991 ο τότε υπουργός Τουρισμού Γ. Κεφαλογιάννης παραιτήθηκε από υπουργός υποστηρίζοντας ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που υποστήριζε ο πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης.

Στην κατάθεση του το 1993 στον ανακριτή ο Αριστείδης Αλαφούζος είχε καταγγείλει ότι επειδή έπαυσε να δίνει χρήματα στον Κων/νο Μητσοτάκη αυτός από μίσος έφτασε μέχρι του σημείου να βάζει ανθρώπους να του κάνουν ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ.

Στις 16 Ιουνίου 1994 η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή του Κων/νου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τις ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ.

Στην ίδια συνεδρίαση η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Κων/νου Μητσοτάκη και για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ. Παραπομπή που είχε την ψήφο και του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο οποίος ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ … στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Διότι η κομματική προσφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ ήταν ισχνή σε σχέση με τους άλλους συνυποψήφιους για την προεδρία του κόμματος πλην ενός. Φαίνεται τόσο ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ όσο και οι υπόλοιποι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν σίγουροι ότι στην περίπτωση αυτή αποτελεί εξαίρεση … ο κανόνας «το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει»

Μόνο που ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ είχαμε επί Πρωθυπουργίας πατρός ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ έχουμε όμως και επί Πρωθυπουργίας υιού και ποιος ξέρει τι ακόμα θα αποκαλυφθεί.

Έδωσα εκατοντάδες εκατομμύρια στον Μητσοτάκη για το κόμμα αλλά τα λεφτά δεν πήγαν στο κόμμα.

Ολόκληρη η κατάθεση του ιδιοκτήτη του SKAI Αριστείδη Αλαφούζου στον ανακριτή που καίει τον Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την 19 Νοεμβρίου 2006.

«Στην Αθήνα σήμερα την 6η Αυγούστου 1993 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 13.30 ενώπιον εμού του ειδικού ανακριτή – Εφέτη Αχιλλέα Νταφούλη που ορίστηκα με την 3/1993 απόφαση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών (αρθρ. 29 ΚΠΔ) επί παρουσία και της Γραμματέως Ειρήνης Πρωτοπαππά εμφανίστηκε ο κατωτέρω μάρτυρας ο οποίος δήλωσε κατόπιν ερωτήσεως ότι ονομάζεται ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ του Ιωάννου και της Κυριακής γεννήθηκε στην Οία Κυκλάδων το 1924, επάγγελμα πολιτικός Μηχανικός. Ο άνω μάρτυρας έθεσε το δεξιό χέρι του στο ιερό ευαγγέλιο και ορκίστηκε σύμφωνα με τα άρθρα 218 παρ. 1 και 219 παρ. ΙΚ ποινικής Δικονομίας εξεταζόμενος δε κατέθεσε τα εξής: Αναφέρομαι εξ ολοκλήρου στην από 15-6-1993 ένορκη κατάθεση μου στον εισαγγελέα Γ. Ζορμπά και επιβεβαιώνω στο σύνολό του το περιεχόμενο που γνωρίζω θέλω να συμπληρώσω τα εξής: Είχα καταθέσει στον κ. Ζορμπά ότι ηθικός αυτουργός των υποκλοπών είναι ο Μητσοτάκης. Θέλω σήμερα να σας δώσω περισσότερα στοιχεία. Το 1988 όταν ήθελα να αγοράσω την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συζήτησα με τον Πρωθυπουργό και εκείνος με παρεκάλεσε αν μπορώ να βοηθήσω το κόμμα. Εγώ δέχτηκα και έδωσα εκατοντάδες εκατομμυρίων στο κόμμα. Όμως διαπίστωσα ότι κόμμα και Μητσοτάκης είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ρώτησα και άλλους και μου είπαν ότι τα χρήματα δεν πήγαν στο κόμμα. Γι αυτό όταν κατά τα τέλη του 1989 μου ζήτησε πάλι να δώσω χρήματα του είπα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να δίνω χρήματα και να μην πηγαίνουν στο κόμμα. Αυτός τότε θύμωσε και είναι ο μοναδικός λόγος που άρχισε να με κυνηγάει….

Από το μίσος αυτό έφτασε μέχρι του σημείου να βάζει ανθρώπους να μου κάνουν υποκλοπές. Έκανε για μένα συκοφαντία και εκβιασμό και αν δεν ήταν Πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάει φυλακή. Μερικές εβδομάδες πριν από την δημοσίευση του σκανδάλου των υποκλοπών στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τον SKAI με επισκέφθηκε στα γραφεία μου ο επιχειρηματίας Μπέης μηχανολόγος κάτι τέτοιο είναι και είχε σκοπό να μου κλείσει ραντεβού με τον Γρυλλάκη για να τα φτιάξουμε με τον Πρωθυπουργό.

Δεν δέχθηκα να συναντηθώ. Όπως με συμβούλευσε ο νομικός μου σύμβουλος Νικ. Κωνσταντόπουλος». Αυτά είχε καταθέσει στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Αριστείδης Αλαφούζος το 1993, όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την 19ην Νοεμβρίου 2006.

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω μία δήλωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Για την κρίση στη χώρα τεράστια ευθύνη φέρει η ποικιλώνυμη ηγεσία της χώρας. Δεν είναι όμως άμοιρος ευθυνών και ο λαός με τις επιλογές που κάνει.

Θα πρέπει κάποτε και ο λαός να συνειδητοποιήσει και αυτός τις ευθύνες του». Και πού να ζούσε σήμερα τί θα έλεγε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...