Σκληρή επίθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή και στον τηλεοπτικό αέρα για την υπόθεση των Τεμπών και το θεσμικό ρόλο του Κωνσταντίνου Τασούλα
Με οξύ πολιτικό λόγο και καταγγελίες που προκαλούν αίσθηση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Τασούλα, τον οποίο χαρακτήρισε «σκοτεινό πρόσωπο» και «μισογύνη», ενώ κατηγόρησε τον ίδιο αλλά και τη Νέα Δημοκρατία για ενορχηστρωμένη συγκάλυψη της υπόθεσης των Τεμπών.
«Ο Τασούλας έθαψε τις δικογραφίες των Τεμπών, κάνει τη βρώμικη δουλειά του Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Βουλής ότι λειτουργεί ως μηχανισμός συγκάλυψης και ελέγχου της Δικαιοσύνης και του Πολιτεύματος.
Καταγγελίες για αποκλεισμό και θεσμική μεροληψία – «Δεν με φίμωσαν, με υποτίμησαν»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι στερήθηκε τον λόγο στη Βουλή ως πολιτική αρχηγός, ενώ κατήγγειλε μεθοδευμένη επιχείρηση περιορισμού της φωνής της:
«Δεν είμαι στη Βουλή για να το βουλώνω. Δεν μιλάω περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο. Απλώς δεν θέλουν να ακουστούν αυτά που λέω».
Κατήγγειλε ακόμη διακριτική μεταχείριση σε υπουργούς της ΝΔ, λέγοντας πως ο Κυρανάκης μίλησε 49 λεπτά ενώ του αναλογούσαν 18, ενώ η ίδια δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ομιλία της.
Αιχμές για τον Λαμπρούλη και το ΚΚΕ – «Επέτρεψαν επίθεση εναντίον μου»
Εκτός από τον Τασούλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά του αντιπροέδρου της Βουλής από το ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, λέγοντας ότι ενώ το κόμμα του αποχώρησε από τη διαδικασία, ο ίδιος παρέμεινε στην έδρα και έδωσε τον λόγο σε δύο βουλευτές της ΝΔ για να της επιτεθούν.
«Ήθελε να με μαλώσει επειδή μίλησα για τον Τασούλα. Με ποιο δικαίωμα; Για τον μισογύνη Τασούλα που έχει επιτεθεί προσωπικά σε γυναίκες και σε εμένα», υπογράμμισε, αναφερόμενη και σε παλαιότερα περιστατικά με προσβλητικές εκφράσεις του Προέδρου της Βουλής απέναντι σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.
«Η ΝΔ ξέπλυνε Καραμανλή και Μητσοτάκη – Οργανωμένο θεσμικό blackout»
Η Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «μαύρη ιστορική μέρα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι οργάνωσε συνεδρίαση-ξέπλυμα για τον Κώστα Καραμανλή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις ευθύνες τους για την τραγωδία στα Τέμπη.
«Η κυβέρνηση προστάτεψε τον πραγματικό ιθύνοντα νου. Ξεκάθαρη προσβολή στην κοινωνία που απαιτεί δικαιοσύνη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αποχώρηση κομμάτων από τη συνεδρίαση λειτούργησε τελικά υπέρ της κυβέρνησης.
Καταγγελίες για ΟΠΕΚΕΠΕ και Γεωργαντά – «Σιωπή για σκάνδαλο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε και σε υπόθεση διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φωτογραφίζοντας τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά. Όπως είπε:
«Έπεσε πάνω στο σκάνδαλο και δεν έχει καταγγείλει τίποτα. Αυτό τον καθιστά ελεγχόμενο».
Παράλληλα, τόνισε πως η συνεδρίαση της Βουλής ολοκληρώθηκε πρόωρα στις 17:30 αντί για τις 21:00, αφού είχε προηγηθεί διακοπή της διαδικασίας, γεγονός που, όπως λέει, αποσκοπούσε στο να αποτραπεί η πλήρης πολιτική αντιπαράθεση.