Ζητούν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα

Να διερευνηθεί η εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3.000.000 ευρώ, ζητεί η προανακριτική επιτροπή της Βουλής από την Τράπεζα της Ελλάδος, ρωτώντας εάν υπήρξε έλεγχος νομιμότητας, ενώ ζητεί ακόμη έλεγχο του συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν.

Η προανακριτική επιτροπή κατά του Νίκου Παππά προχωρά σε αυτή τη σωστή -και, αν μη τι άλλο, αυτονόητη- κίνηση μετά και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ενημερώσει για το επίμαχο έμβασμα. Η πρωτοβουλία πάντως ανήκει στον εισηγητή της Ν.Δ. Θάνο Πλεύρη, που κατέθεσε την επιστολή προς την ΤτΕ, η οποία συνυπογράφηκε από το σύνολο των κομμάτων.

Μέσω της τελευταίας οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσής του και για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ακόμη, ζητείται ο έλεγχος του συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο ποσό.

Την ίδια ώρα, οι τακτικισμοί του μεγαλοεργολάβου συνεχίζονται, με τον ίδιο να στέλνει τη Δευτέρα επιστολή στο προεδρείο, ενημερώνοντας την επιτροπή πως η υγεία του «βαίνει καλώς» και πως επιθυμεί να καταθέσει αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας του.

Τελικά, ο Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση την ερχόμενη Δευτέρα, μετά τις δύο αναβολές. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο εργολάβος επικαλέστηκε τις παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προκειμένου να ζητήσει αναβολή της κατάθεσής του, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχει τεθεί σε δεκατετραήμερη καραντίνα.

Στο μεταξύ θα καταθέσει την Πέμπτη ο Αντώνης Λιανός εκ μέρους της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη να κάνει λόγο για παρέλκυση της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι «οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος και υιός».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...