Ερντογάν για Νετανιάχου: Είναι «ψυχοπαθής» και «βαμπίρ που τρέφεται με αίμα»

Μετά την παρομοίωση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Χίτλερ, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν τον χαρακτήρισε «ψυχοπαθή» και «βαμπίρ που τρέφεται με αίμα».

Αφορμή για τους χαρακτηρισμούς Ταγίπ Ερντογάν στάθηκαν οι πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα που προκάλεσαν φονική πυρκαγιά σε καταυλισμό.

Επίθεση που το Ισραήλ χαρακτήρισε «τραγικό δυστύχημα» και δήλωσε ότι το χτύπημά του σε στόχους της Χαμάς πιθανόν να πυροδότησε μια κρυφή αποθήκη τρομοκρατικών πυρομαχικών που προκάλεσε τη φωτιά.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε με το «δάχτυλο» υπεύθυνους για τη συμπεριφορά του Ισραήλ τόσο τις ΗΠΑ όσο και κάποιες δυτικές χώρες, ενώ επέκρινε και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας για την αποτυχία του να αναλάβει κοινή δράση κατά του Ισραήλ.

«Ω, το αμερικανικό κράτος, αυτό το αίμα είναι και στα χέρια σας. Είστε υπεύθυνοι για αυτή τη γενοκτονία τουλάχιστον όσο και το Ισραήλ. Ω, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης, είστε επίσης μέρος της γενοκτονίας του Ισραήλ, αυτής της βαρβαρότητας, αυτής της βαμπιρικής πράξης του Ισραήλ, επειδή παραμείνατε σιωπηλοί”, λέει ο Ερντογάν.

Κατηγορίες Φιντάν κατά των ΗΠΑ
Ευθύνη στις ΗΠΑ επέρριψε την Τρίτη και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η γενοκτονία στη Γάζα δεν θα είχε συμβεί χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ».

«Το Ισραήλ συνεχίζει να πραγματοποιεί τις πιο σκληρές και απάνθρωπες δραστηριότητες. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτή η γενοκτονία δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα αντιμετωπιστεί τόσο κατά συνείδηση της ανθρωπότητας όσο και από το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...