Ερντογάν: «Έχουμε απομείνει δύο άτομα μεταξύ των ηγετών στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Εγώ και ο Πούτιν»

«Έχουμε απομείνει δύο άτομα μεταξύ των ηγετών στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Εγώ και ο Πούτιν» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρει για το πρόσωπό του η Γερμανίδα τέως καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στα απομνημονεύματά της, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι σημαντικός ο λόγος που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία με τους ξένους ηγέτες.

«Δίπλα στις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται ο μηχανισμός διαλόγου μαζί τους. Αυτό που ονομάζουμε διπλωματικές επιθέσεις. Να συνεχίσουμε αυτές τις διπλωματικές επιθέσεις» σχολίασε για να προσθέσει: «Έχουμε απομείνει δύο άτομα μεταξύ των ηγετών στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ό ένας είμαι εγώ και ο άλλος Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν το λέω αυτό επειδή είμαι εγώ, το αναφέρω ως γεγονός. Φυσικά, η ταπεινότητά μου έχει 22 χρόνια στην εξουσία. ‘Αλλα τόσα έχει ο κ. Πούτιν. Όλοι οι άλλοι έχουν βγει εκτός».

Αναφερόμενος στην ‘Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είχε μία ξεχωριστή θέση στη γερμανική πολιτική. «Αφότου έφυγε η Μέρκελ, η πολιτική στη Γερμανία τελείωσε. Είναι πολύ ενδιαφέρον» είπε στη διάρκεια εκδήλωσης με την κομματική νεολαία στην επαρχία Γκαζιάντεπ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ: «Ένας από τους αγαπημένους μου ηγέτες είναι ο Σρέντερ. Ο σεβασμός του Σρέντερ προς εμένα ήταν πολύ διαφορετικός και ήταν πράγματι ένας καλός ηγέτης. Οι σχέσεις του μαζί μου ήταν πολύ, πολύ διαφορετικές. Για παράδειγμα, ο Σρέντερ δεν έπινε μπύρα στο τραπέζι που καθόμουν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Ήταν ένα άτομο με πολύ σεβασμό, ένα διαφορετικό άτομο. Ο Σρέντερ και εγώ εξακολουθούμε να επικοινωνούμε. Επισκέπτεται ακόμη την Τουρκία από καιρό σε καιρό. Ο Σρέντερ έχει μια πολύ, πολύ ισχυρή θέση στη γερμανική πολιτική. Εύχομαι να υπάρξουν πολιτικοί παρόμοιοι με τον Σρέντερ και στην τουρκική πολιτική».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Αμερικανικά μαχητικά αποσύρονται από τη Μέση Ανατολή ενόψει πιθανών ιρανικών πληγμάτων

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη αποσύρονται από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ λόγω πιθανών ιρανικών χτυπημάτων. Ο Τραμπ αποφασίζει για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Όλο το ρεπορτάζ.