Επτασφράγιστο μυστικό: Ο επιχειρηματίας-μυστήριο στο μυστικό δείπνο με την Κίμπερλι στο Κολωνάκι

Μια ήσυχη βραδιά στη διπλωματική κατοικία με εκλεκτούς καλεσμένους και έναν που κανείς δεν κατονομάζει


Μπορεί το σαββατοκύριακο της να ήταν γεμάτο φώτα, κάμερες και δημόσιες εμφανίσεις, όμως η Κίμπερλι Γκιλφόιλ το βράδυ της Δευτέρας προτίμησε κάτι τελείως διαφορετικό: ένα ιδιωτικό δείπνο πίσω από τις βαριές κουρτίνες της διπλωματικής κατοικίας στο Κολωνάκι. Κανένα πρόγραμμα, καμία φωτογράφηση, μόνο τέσσερις προσεκτικά επιλεγμένοι καλεσμένοι.

Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ ήθελε, όπως λένε οι γνωρίζοντες, να «μετρήσει» ανθρώπους και διαθέσεις. Στο τραπέζι της κάθισαν ο Τζον Χριστοδούλου, η Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Γιώργος Ντάβλος – και ένας τέταρτος καλεσμένος, για τον οποίο όλοι μιλούν αλλά κανείς δεν κατονομάζει. Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως πρόκειται για επιχειρηματία με ισχυρούς δεσμούς στην αμερικανική κοινότητα και διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον.

Η ταυτότητά του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο η παρουσία του θεωρείται καθόλου τυχαία. Ο κύκλος της Γκιλφόιλ αναφέρει ότι επιδιώκει να χαρτογραφήσει τα δίκτυα επιρροής στην Αθήνα, συνδυάζοντας τη διπλωματία με την προσωπική επαφή. Και όπως συμβαίνει πάντα με τις ιδιωτικές βραδιές αυτού του επιπέδου, οι πιο σημαντικές συζητήσεις γίνονται μακριά από τα φώτα – εκεί όπου οι σχέσεις χτίζονται αθόρυβα, αλλά με διάρκεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου