Τα βίντεο με τον δράστη και την απενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού δόθηκαν στη δημοσιότητα από την FSB.
Η FSB απέτρεψε μια απόπειρα κατά του επικεφαλής του Ομίλου εταιρειών Tsargrad, Konstantin Malofeev. Επρόκειτο να τον ανατινάξουν σε ένα αυτοκίνητο, όπως έκαναν στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα.
Σύμφωνα με την FSB, ο οργανωτής της απόπειρας δολοφονίας κατά του Malofeev είναι ο Ντένις Καπούστιν, ένας συμμετέχων στην πρόσφατη επίθεση κοντά στο Μπριάνσκ υπό τον έλεγχο της SBU.
Βρέθηκε στο στόχαστρο των Αμερικανών – Η εμπλοκή του με την Ελλάδα
Τον περασμένο Απρίλιο, ανακοινώθηκε ένας νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο στόχαστρο των οποίων μπαίνει μια σημαντική ρωσική εμπορική τράπεζα(Transkapitalbank) και ένα ένα «παγκόσμιο δίκτυο που απαρτίζεται από περισσότερα από 40 άτομα και οντότητες».
Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο δίκτυο βρισκόταν υπό την ηγεσία του Ρώσου ολιγάρχη, Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, του οποίου οι δραστηριότητες είχαν επεκταθεί μέχρι και την Ελλάδα.
Η αμερικανική ανακοίνωση σημαίνει ότι παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη, ενώ οι επιχειρήσεις στις οποίες διαθέτει ποσοστό πάνω από 50%, μπαίνουν υπό καθεστώς κυρώσεων.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είχε ασκήσει δίωξη προ ημερών στον Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ για απόπειρα παράκαμψης των δυτικών κυρώσεων, προσπάθεια δημιουργίας φιλορωσικού δικτύου σε Ελλάδα και Βουλγαρία και προσπάθεια μεταφοράς 10 εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική τράπεζα σε συνεργάτη του στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο Ρώσος ολιγάρχης βρισκόταν ήδη από το 2014 στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, καθώς είχε κατηγορηθεί για παροχή οικονομικής στήριξης στους αυτονομιστές του Ντόνετσκ και προσπάθεια διατάραξης της ειρήνης, της ασφαλείας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Οι αμερικανικές Αρχές πιστεύουν ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, ο Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ επιτελούσε τον ρολό του ενδιάμεσου παράγοντα, φέρνοντας σε επαφή την κυβέρνηση της Ρωσίας με φιλορώσους πολιτικούς στην Ευρώπη και ενισχύοντας οικονομικά ιδρύματα και φορείς που προωθούσαν τις ρωσικές θέσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση των δημοκρατικών κυβερνήσεων.
Η Ουάσινγκτον επέβαλε επίσης κυρώσεις σε εταιρείες του ρωσικού τομέα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, που φέρεται ότι είναι ο τρίτος σε μέγεθος στον κόσμο. Σε αυτές συγκαταλέγονται η BitRiver και δέκα θυγατρικές της που εδρεύουν στη Ρωσία.
Το Υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ακόμα ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν ότι «κανένα εταιρικό περιουσιακό στοιχείο δεν θα μετατραπεί σε μηχανισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των κυρώσεων».