Επιστολή Χατζηδάκη προς Τασούλα να συζητηθούν οι οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Καλοδεχούμενη χαρακτηρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να συζητηθούν στη Βουλή οι δύο νομοθετικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακρίβεια και οικονομία.

«Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών σας κάνει πιο ταπεινούς», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος και καρφώνοντας την κυβέρνηση πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συζητηθούν και τα υπερπλεονάσματα του πρώτου πενταμήνου που «θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί στην καθημαγμένη κοινωνία».

Στην επιστολή Χατζηδάκη αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Θάνος Πετραλιάς, υποστηρίζοντας ότι είναι ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση μέτρο-μέτρο ώστε να φανεί η αλήθεια και πως προκύπτουν τα 15 δις ευρώ. «Αν έχεις χώρο 500 εκατ. και εφαρμόζεις μέτρα ενός ή 2 δις και είσαι εκτός στόχων, θα μπεις σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος; Θα πρέπει να μας απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Πετραλιάς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κληθεί από την επιτροπή και να είναι παρών στη συνεδρίαση με δικαίωμα λόγου εάν το επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης στην επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα προτείνει να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των «συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας». Όπως αναφέρει «θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος».

Προτείνει η συζήτηση να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ