Επικίνδυνο ντόμινο για τη διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη – Το νέο σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ που ψάχνει η Κοβέσι στην Ελλάδα

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας διερευνούν εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μεταναστευτική πολιτικήΚαταιγίδα αποκαλύψεων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας δεν φαίνεται να προκαλεί πονοκέφαλο μόνο λόγω των προσφυγικών ροών, αλλά κυρίως εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος των εποπτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι, έχει στρέψει την προσοχή της στη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Μεταναστευτικό, τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα, αλλά αφορούν τεράστια χρηματικά ποσά που διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος μέσω προγραμμάτων στέγασης, σίτισης, παροχής υπηρεσιών κ.ά.


Εκατομμύρια ευρώ υπό διερεύνηση – Ξενοδοχεία, συμβάσεις catering και ύποπτα δίκτυα εξουσίας

Από τα πρώτα στοιχεία που φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, φαίνεται να έχουν εντοπιστεί σοβαρότατες ενδείξεις κακοδιαχείρισης, σπατάλης και κατευθυνόμενων αναθέσεων σε συγκεκριμένους κύκλους.

“Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η πολυπράγμων Λάουρα Κοβέσι και οι υπηρεσίες της έχουν βάλει στο στόχαστρο τη διαχείριση από τη χώρα μας των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους μετανάστες. Και μην φαντασθεί κανείς ότι μιλάμε για «φραγκοδίφραγκα», αλλά για πακτωλό εκατομμυρίων. Σε σπίτια και ξενοδοχεία διαμονής, σε κέτερινγκ και σε άλλες υπηρεσίες σχετικές με το Μεταναστευτικό.”

Η γεωγραφική έκταση της ερευνώμενης δραστηριότητας φτάνει από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα, με πολλούς να μιλούν για ένα εκτεταμένο δίκτυο ωφελούμενων που συνδέονται με κυβερνητικούς μηχανισμούς και “παραθεσμικά κέντρα επιρροής”.


Έρχεται «καταιγίδα» αποκαλύψεων – Στο επίκεντρο η ελληνική μεταναστευτική πολιτική

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την κυβέρνηση, καθώς τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αν επιβεβαιωθούν, θα προκαλέσουν πολιτικούς και θεσμικούς τριγμούς.

“Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει βρει σημεία και τέρατα, πάρτι εκατ. με καλεσμένους ένα σωρό παράσιτα και νταραβεριτζήδες της «γαλάζιας εξουσίας» από την Κρήτη ως τη Βόρεια Ελλάδα.”

Η υπόθεση αυτή, που δεν αφορά εικασίες ή θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τη μοναδική επίσημα ενεργή έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που σχετίζεται με την Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, της κοινής γνώμης και των θεσμών των Βρυξελλών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας