Επικίνδυνη κλιμάκωση – Απετράπη δολοφονία του προέδρου της Υπερδνειστερίας – Ουκρανικό σχέδιο

Για αποτροπή δολοφονίας του μη διεθνώς αναγνωρισμένου προέδρου της Υπερδνειστερίας Vadim Krasnoselsky και πολλών άλλων υψηλοβάθμων αξιωματούχων κάνουν λόγο οι φιλορωσικές αρχές της αποσχισθείσας από τη Μολδαβία επαρχίας, οι οποίες επιρρίπτουν την ευθύνη για αυτό το σχέδιο στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας της Υπερδνειστερίας, η δολοφονική απόπειρα κατά του Krasnoselsky «διατάχθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας» ενώ και το ρωσικό RIA Novosti αναφέρει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης της Υπερδνειστερίας σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως «απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση», που «είχε προετοιμασθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες».

Συλλήψεις και ανακρίσεις

Όπως αναφέρεται, οι ύποπτοι που ετοιμάζονταν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Krasnoselsky έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από τις αρμόδιες αρχές.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως η επικείμενη απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Υπερδνειστερίας χαρακτηρίζεται ως προετοιμασία για τρομοκρατική επίθεση.
Ο εισαγγελέας της Υπερδνειστερίας υποστήριξε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Tiraspol, υπογραμμίζοντας πως οι δράστες εκτιμούσαν πως επρόκειτο να υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων.
Υπενθυμίζεται πως μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων έλαβε χώρα στην Υπερδνειστερία τον Απρίλιο του 2022, όταν και βομβαρδίστηκε το κτήριο του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας και έγιναν επιθέσεις στα στρατιωτικά αεροδρόμια κοντά στο Tiraspol και Ribnitsa.

Νέο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα Ρωσία και Ουκρανία ανταλλάσουν πυρά και κατηγορίες για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην Υπερδνειστερία.
Η Ουκρανία είχε ενημερώσει τη Μολδαβία ότι η Ρωσία σχεδίαζε πραξικόπημα και την αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω πρόκλησης ταραχών και ενεργειών σαμποτάζ ενώ η Ρωσία πρόσφατα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ετοιμάζει εισβολή στην Υπερδνειστερία, απειλώντας την ότι σε περίπτωση επίθεσης, θα απαντήσει σαν να πρόκειται για εισβολή σε ρωσικό έδαφος.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Μολδαβίας, Maia Sandu, η οποία άλλαξε την κυβέρνηση της – κατόπιν των προειδοποιήσεων της Ουκρανίας για επικείμενο πραξικόπημα -, τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Μολδαβίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1