Επαφές Τσίπρα με στελέχη της Καραμανλικής Δεξιάς για ένταξη στο νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά συμμαχίες για το νέο του κόμμα, με επαφές που φτάνουν έως την Καραμανλική Δεξιά, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτει


Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να προχωρά μεθοδικά στη συγκρότηση του νέου πολιτικού του φορέα, αναζητώντας συμμαχίες πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι επαφές του πρώην πρωθυπουργού επεκτείνονται και προς τη λεγόμενη Καραμανλική Δεξιά, με στόχο να ενισχύσει το νέο σχήμα με πρόσωπα που μπορούν να του προσδώσουν εύρος και αξιοπιστία.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο, ικανό να καλύψει τον χώρο μεταξύ Κεντροαριστεράς και συντηρητικού κέντρου, ώστε να αμφισβητήσει τους σημερινούς συσχετισμούς.

Παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αρκετά στελέχη που σκέφτονται τυχοδιωκτικά να μεταπηδήσουν στο κόμμα Τσίπρα εκφράζουν φόβους για απώλεια της προοδευτικής ταυτότητας, άλλοι θεωρούν ότι η στρατηγική αυτή είναι μονόδρομος για μελλοντική κυβερνητική προοπτική, όσο και αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί γέλιο σε σοβαρούς κύκλους.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το νέο κόμμα μέσα από περιφερειακές εκδηλώσεις, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ο ηγέτης μιας δύναμης εθνικής συνεννόησης με στόχο την πολιτική σταθερότητα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;