Επαφές (ξανά) στο παρασκήνιο ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Έφη Αχτσιόγλου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Συντρόφισσες και σύντροφοι. Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Το δείχνουν τα σημάδια. Το διακρίνω ανάμεσα στους καπνούς από τις πικροδάφνες που καπνίζουν. Μου το σφύριξαν και κάποια πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα.

Ας δούμε, όμως, πρώτα το πλαίσιο:

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στα χαρακώματα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, όπως μαθαίνω, θα το τραβήξει κι άλλο το σχοινί. Και ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος εφόσον συνεχιστούν οι επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη να απαντήσει δυναμικά, ώστε να διαλύσει οποιαδήποτε σκιά αναφορικά με τα “μαύρα ταμεία” του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει “πυρηνικό όπλο” κρυμμένο στο συρτάρι του.

Οι επιθέσεις του σημερινού προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον προκάτοχό του αιτιολογούνται στη βάση της οργάνωσης σχεδίου ανάσχεσης οποιασδήποτε απόπειρας από το σύστημα Τσίπρα να τον υπονομεύσει την στιγμή που εξωθεσμικοί παράγοντες, δομημένα συμφέροντα, επιχειρηματικοί κύκλοι και οι βραχίονές τους στο πολιτικό σύστημα απεργάζονται σενάρια για τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς του οποίου θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σας αποκάλυψα πρόσφατα το ίδιο σύστημα συμφερόντων που είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου στη μάχη της διαδοχής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνο που σήμερα έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του – που είχαν διαρραγεί – με τον πρώην πρωθυπουργό και θα τον στηρίξει στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά στην αποκαθήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, στην ανάδειξη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του Χάρη Δούκα και στην έναρξη του διαλόγου για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως προανέφερα, πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα λένε ότι έχουν ξεκινήσει επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την Έφη Αχτσιόγλου, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες ότι η τελευταία διαπραγματεύεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη την μεταγραφή της στο ΠΑΣΟΚ. Τι να συζητούν άραγε;

Πλειστηριασμός…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ