Επίθεση Σκουρλέτη στον Τσίπρα: «Θερίζει ό,τι έσπειρε»

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8, ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τη θλίψη του για το κλείσιμο της «Αυγής», ενώ σχολιάζοντας την ηγεσία Κασσελάκη γενικότερα και την προσπάθειά του να το μετατρέψει σε Ι.Χ. κόμμα είπε ότι ισοδυναμεί με «ασέλγεια πάνω στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που «δεν μπορεί κανείς να το χωνέψει, ούτε να το αποδεχθεί».

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στις ευθύνες Τσίπρα για την εκλογή Κασσελάκη, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα «θερίζει ό,τι έσπειρε».

Σημείωσε ότι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί «εσωτερικών εχθρών» κι ένας συνωμοσιολογικός λαϊκιστικός λόγος υπήρχαν στο κόμμα από το 2019 και δυνάμωναν δημιουργώντας, μετά τις εκλογές του 2023 και στη φάση της κρίσης, το κατάλληλο έδαφος για να έρθει ο Κασσελάκης. «Με αυτή την έννοια ο Τσίπρας θερίζει ό,τι έσπειρε».

Και πρόσθεσε πως ο τέως πρόεδρος επιχειρεί να κάνει νέα βήματα χωρίς να έχει κάνει ουσιαστικό απολογισμό: «Έχει λοιπόν ευθύνες, για τις οποίες δεν έχει μιλήσει, και για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά πολύ περισσότερο μια και ο Αλέξης Τσίπρας και μέσα από το ίδρυμά του έκανε μια προσπάθεια επανατοποθέτησης σε μεγάλα, σε μείζονα σύγχρονα προβλήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Νομίζω ότι προηγείται να μιλήσει για τις δικές του ευθύνες και τις επιλογές μετά το 2019».

«Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε λευκή επιταγή μέσα στο κόμμα μετά το 2019. (…) Συλλογικά το κόμμα δεν κάθισε να συζητήσει γιατί μετά από μια σκληρή περίοδο δημοσιονομικών περιορισμών και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, που τουλάχιστον δεν είχε υιοθετήσει την πατρότητά του και την ιδιοκτησία του ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ένα 32% να καθίσει να πει πώς το έφτασε αυτό το 32% και το έκανε 18%; Δεν υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό το πράγμα; Τίμησε το 32% που είχε πάρει το 2019; Μπόρεσε να εκπροσωπήσει εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις που το είχαν στηρίξει; Μήπως αυτή η γενικόλογη στροφή προς το Κέντρο ήταν μια πορεία συντηρητικοποίησης που κατέστησε τη Νέα Δημοκρατία πιο ηγεμονική δύναμη σε αυτό το πεδίο;».

Μάλλον κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ θα λήξει σύντομα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...