Επίθεση από 4 drone εναντίον εμπορικού πλοίου απέτρεψε η φρεγάτα «Ψαρά»

Προστασία σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, από επίθεση drones παρείχε σήμερα (7/7/24) τις πρώτες πρωινές ώρες η φρεγάτα «Ψαρά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα «Ψαρά» στο πλαίσιο της επιχείρησης της «Eunavfor Aspides) παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής.

2 από αυτά καταρρίφθηκαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στέλεχος του Mega Channel έριξε την Αναστασία Γιάμαλη στα «σκυλιά» – Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σας...

Διέσυραν δημόσια τον Φάμελλο στην Βαρβάκειο για το πραξικόπημα κατά Κασσελάκη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....