Ενδοοικογενειακή βία στο Ελιζέ – Η Μπριζίτ Μακρόν δέρνει άγρια τον Γάλλο πρόεδρο – Δείτε το βίντεο (vid)

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις – και μερικές από αυτές εξαιρετικά άβολες για τον Γάλλο πρόεδρο. Κατά την άφιξή του στο Ανόι του Βιετνάμ, στο πλαίσιο ασιατικής περιοδείας, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν περίμενε ότι η πρώτη «υποδοχή» θα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι από τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν.

Η σκηνή καταγράφηκε ξεκάθαρα από τις κάμερες: μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους και εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, δύο γυναικεία χέρια προσγειώθηκαν απότομα στο πρόσωπό του. Το πρόσωπο της Μπριζίτ δεν φαίνεται, αλλά τα χέρια λένε όλη την ιστορία.

Ο Μακρόν μένει παγωμένος για μια στιγμή, ανασυντάσσεται όπως μπορεί, και συνεχίζει σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Όμως η ψυχρή συνέχεια είναι εξίσου αποκαλυπτική: κατεβαίνοντας τις σκάλες, ο πρόεδρος επιχειρεί να της δώσει διακριτικά το χέρι – και εκείνη το απορρίπτει χωρίς καν να τον κοιτάξει, προτιμώντας να κρατηθεί από τα κάγκελα.

Η αρχική αντίδραση του Ελιζέ ήταν αναμενόμενη: πλήρης διάψευση. Όμως καθώς το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου, ήρθε η αναδίπλωση. Συνεργάτης του Μακρόν μίλησε για «μια συνηθισμένη διαφωνία όπως συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια», για να καταλήξουν τελικά στη γραφική εκδοχή ότι επρόκειτο για «στιγμή χαλάρωσης» μεταξύ του προεδρικού ζεύγους.

Αν αυτό είναι “παιχνίδι”, τότε το μέλλον της Γαλλίας είναι μάλλον στα χέρια πολύ… αυστηρών παιδαγωγών.

Το περιστατικό, σε συνδυασμό με την αποτυχημένη του εμφάνιση απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν, δημιουργεί ένα επικίνδυνα διαβρωτικό αφήγημα για τον ηγέτη της Γαλλικής Δημοκρατίας. Μπορεί να επιβάλει διπλωματική κυριαρχία στο διεθνές προσκήνιο, όταν δεν την έχει καν στο ίδιο του το σπίτι;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πυρηνική βόμβα από κορυφαίο υπουργό του Τσίπρα: «Δεν έπρεπε να ρίξουμε τον Σαμαρά. Δεν έπρεπε να πάρουμε την εξουσία»

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...