«Ενδεχομένως η μάσκα να μην καταργηθεί»

Υποχρεωτική θα παραμείνει η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον για ολόκληρο τον Μάιο, αλλά και για τον Ιούνιο τα πράγματα παραμένουν θολά καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις…

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ενδέχεται να παραμείνει και μετά την 1η Ιουνίου, καθώς η άρση του μέτρου φαίνεται πως δεν έχει κλειδώσει.

«Μπορεί, ενδεχομένως η μάσκα να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Πληροφορίες ανέφεραν πως η επιτροπή των ειδικών θα έθετε σήμερα επί τάπητος το ζήτημα της χρήσης των μασκών σε εσωτερικούς χώρους και θα συζητούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες της άρσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός είχε ανακοινώσει πως από την 1η Ιουνίου οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Οι ημερομηνίες άρσης των μέτρων

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται πως στις 13 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας είχε παρουσιάσει τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, όπως η άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και οι αλλαγές στην χωρητικότητα των καταστημάτων. Τα μέτρα αυτά περιελάμβαναν και την άρση της χρήσης μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, την 1η Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης ενώ πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και όπου αλλού είναι υποχρεωτικά εδώ και περίπου εννέα μήνες.

Όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν οι ανεμβολίαστοι θα επιτρέπονται χωρίς rapid test και στους κλειστούς χώρους των μπαρ, εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, όμως, ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, ο καλός καιρός έτσι κι αλλιώς δεν θα εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβασή τους.

Την 1η Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η άρση της χρήσης μάσκας θα γινόταν ωστόσο με εξαιρέσεις καθώς θα παρέμενε πιθανόν υποχρεωτική σε ορισμένους χώρους, όπως στα σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, τα φαρμακεία και άλλα. Ωστοσο οι χώροι αυτοί δεν είχαν διευκρινιστεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...