Ελλειμματικό εις βάρος της Ελλάδας το εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία

Ελλειμματικό εις βάρος της Ελλάδας ήταν και τον Νοέμβριο του 2023 το Ελληνο – Ρωσικό εμπορικό ισοζύγιο και ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, σε σχέση με το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 39 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 94,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022 που ήταν 713,7 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 17,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022 που ήταν 10,9 εκατ. ευρώ.

Το 11μηνο πέρυσι, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 2.347,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 72,3% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2022 που ήταν 8.463,9 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 89,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 39,5% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2022 που ήταν 148,1 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 2.258,2 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).

Από την άλλη, σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, το εμπορικό ισοζύγιο με την Ουκρανία ήταν πλεονασματικό και τον Νοέμβριο πέρυσι και ανήλθε σε 82,1 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 31,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 28,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022 που ήταν 44,6 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία τον Νοέμβριο 2023 ανήλθε σε 113,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 116,8% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022 που ήταν 52,5 εκατ. ευρώ.

Το 11μηνο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 270,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25,3% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2022 που ήταν 216,1 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία ανήλθε σε 741,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 163,4% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2022 που ήταν 281,3 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας ήταν θετικό και ανήλθε σε 470,3 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;