Εκτός από τους τέσσερις: Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν και ακολουθούν τον Κασσελάκη – Το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισοδιακό συνέδριο, με τέσσερις βουλευτές να οδεύουν προς την ανεξαρτητοποίηση. Πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μετρά 31 βουλευτές, δηλαδή όσους έχει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος και ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την οριστική ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι βουλευτές χωρίζουν τον δρόμο τους με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη, ανακοίνωσαν πως ανεξαρτητοποιούνται οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Πέτρος Παππά, Ραλλία Χρηστίδου ενώ σήμερα το πρωί ανακοίνωσε τις προθέσεις της και η Κυριακή Μάλαμα.

Ο κ. Αυλωνίτης κατήγγειλε τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα και ανεξαρτητοποιείται. «Αυτό δεν είναι το κόμμα το δικό μου». Όπως είπε, κόπηκαν σύνεδροι και η διαδικασία άρχισε χωρίς τους ανθρώπους που πραγματικά είναι εκλεγμένοι. «Άρα εγώ δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Και ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς έκανε γνωστό ότι ανεξαρτητοποιείται, κάνοντας λόγο για «συνέδριο – παρωδία».

«Μιλάμε για την απόλυτη ανοργανωσιά. Αποχωρώ κι εγώ από αυτό το συνέδριο. Καταδικάζω αυτό το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα δεν εκφράζει πλέον τους προοδευτικούς πολίτες, δεν εκφράζει τον προοδευτικό κόσμο», είπε.

Η Ραλία Χρηστίδου τόνισε πως: «Δεν έχω καμία δουλειά σε ένα τέτοιο κόμμα. Δεν είναι δημοκρατικό αυτό το κόμμα. Και λυπάμαι πολύ γιατί όλους αυτούς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στήριξα και αυτούς που μείνανε και αυτούς που φύγανε».

H Κυριακή Μάλαμα σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως: «Δεν έχω καμία θέση πλέον σε αυτό το κόμμα, δεν το αναγνωρίζω και δεν πρόκειται να υπηρετήσω τα σχέδια όλων αυτών που ντροπιάζουν την ιστορία της Αριστεράς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της βάσης, των απλών μελών του κόμματος. Μας εκδιώχνουν από το κόμμα, μας αναγκάζουν στην έξοδο με τις πράξεις τους».

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Κασσελάκη

Εκτιμάται πως οι αποχωρήσεις βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν εδώ και υπάρχει κίνδυνος να πάψει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με μια αποχώρηση ακόμα.

Πάντως, τον Στέφανο Κασσελάκη αναμένεται να ακολουθήσουν η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Σαρακιώτης, η Γιώτα Πούλου και ο Γιώργος Γαβρήλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...