Εθνική τραγωδία οι πυρκαγιές και ο επιτελικός θίασος Μητσοτάκη

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας λαμβάνουν οι φωτιές των τελευταίων ημερών για τη χώρα, με τις ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον, τα ζώα τις περιουσίες χιλιάδων ανθρώπων.

Μόνο με ομολογία ότι η καταστροφή από τις πυρκαγιές είναι αναπόφευκτη ερμηνεύτηκε η τηλεοπτική παρέμβαση του πρωθυπουργού το βράδυ της Πέμπτης, ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη.

Κάποιοι, μάλιστα, μιλούσαν για «πλήρη αμηχανία» του μεγάρου Μαξίμου, για μία κυβέρνηση που παρουσιάστηκε εντελώς ανέτοιμη σε βαθμό που ούτε ο μεγαλύτερος πολιτικός της αντίπαλος δεν μπορούσε να φανταστεί.

Επιπλέον, άργησαν χαρακτηριστικά να μπουν στη μάχη οι Ένοπλες Δυνάμεις και καθυστέρησε πολύ η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στην λαίλαπα, η εντολή σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ήταν να σταματήσουν τις διακοπές τους και να βρίσκονται στα γραφεία τους.

Η εντολή είναι επίσης για περιοδείες στο χώρο των καμένων και των εν εξελίξει πυρκαγιών. Είναι όμως τέτοια η οργή, που τα μέλη της κυβέρνησης φοβούνται να κάνουν «κανονικές περιοδείες», με αποτέλεσμα να προγραμματίζουν στοχευμένες επισκέψεις, με γνωστούς τους παράγοντες, για να υπάρχουν στην κάμερα.

Ένα «πλεονέκτημα» που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν το ψευτοαφήγημα του επιτελικού κράτους. Η διαχείριση των τελευταίων πυρκαγιών είναι τόσο λάθος, απαράδεκτη και ολέθρια, που κανείς πλέον δεν πιστεύει πως σε είναι καλύτερη στη διαχείριση από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Ο πυρκαγιές αποτέλεσαν το τελειωτικό πλήγμα στο λεγόμενο «επιτελικό κράτος, που τόσο πολύ διαφημίστηκε και προεκλογικά και μετεκλογικά και πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...