Εθνική ντροπή: Το Reuters αποκαλύπτει τη μυστική ατζέντα του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν – Τι θα δώσει στον «Σουλτάνο»

Η κρυφή ατζέντα του Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά: «Θα συμφωνήσει με Ερντογάν για ΑΟΖ»

Το Reuters αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά καθώς όπως αναφέρει μαζί με τον Ερντογάν συμφώνησαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη να προχωρήσουν σε έναρξη συνομιλιών για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν διεκδικεί κάτι από την Τουρκία ενώ αντίθετα η γειτονική χώρα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο επιδιώκει να αρπάξει πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, γίνεται κατανοητό ότι η όποια οριοθέτηση ΑΟΖ πραγματοποιηθεί, αυτή θα γίνει εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία χωρίς η Άγκυρα να έχει παραιτηθεί από την λεγόμενη «γαλάζια πατρίδα».

Μητσοτάκης και Ερντογάν
Μητσοτάκης και Ερντογάν

Μάλιστα το Reuters αναφέρει ότι υπάρχει δέσμευση για οριοθέτηση της ΑΟΖ από τον Έλληνα πρωθυπουργό!

«Μια συμφωνία για το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών είναι σημαντική για τον καθορισμό των δικαιωμάτων σε πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου και συστήματα υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας» αναφέρει το Reuters.

«Η δέσμευση Μητσοτάκη – Ερντογάν για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών Τουρκίας – Ελλάδας είναι ένα αρκετά σημαντικό βήμα, λαμβάνοντας υπόψη την ενότητα του ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟ
ΝΑΤΟ

Ακόμη και αν είναι απίθανο να παραχθούν γρήγορα αποτελέσματα, δεδομένης της περίπλοκης φύσης του θαλάσσιου τοπίου του Αιγαίου (μπορεί κανείς να φτάσει κολυμπώντας στην Τουρκία από ορισμένα ελληνικά νησιά και το αντίστροφο), οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε ένα de facto μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να σταματήσουν οι παραβιάσεις σε θαλάσσιο και εναέριο χώρο» συνεχίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το Reuters προσθέτει στο δημοσίευμά του: «Oι γείτονες Ελλάδα και Τουρκία, και οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε αντιπαράθεση επί δεκαετίες για σειρά ζητημάτων, από τον εναέριο χώρο έως την θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Οι εντάσεις έχουν εκτονωθεί τα τελευταία χρόνια και οι δύο χώρες συμφώνησαν πέρυσι να επανεκκινήσουν τις σχέσεις τους, δεσμευόμενες να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και να εργαστούν για τα ζητήματα που τις κράτησαν χώρια.

Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να διερευνήσουν εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την έναρξη συζητήσεων περί οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σκοτεινή φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ταγίπ Ερντογάν

Θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν έκανε καν τον κόπο να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν,

Συγκεκριμένα, επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία σήμερα το πρωί, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος προς τιμήν των ηγετών που συμμετείχαν στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το αεροσκάφος του προέδρου Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 9:30 το πρωί.

Από την πλευρά της τουρκικής προεδρίας δεν έγινε κάποια αναφορά για τους λόγους που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου.

Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν
Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν συμμετείχε στη δεξίωση που παρέθεσε η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν για τον Ερντογάν αποτελεί πλέον έναν πρόεδρο με ημερομηνία λήξεως.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...