Εγκρίθηκε η πώληση των F-16 στην Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο

Η έγκριση της πώλησης των αεροσκαφών F16 στην Τουρκία έλαβε επισήμως το πράσινο φως, όπως ανακοίνωσε μέσω του Χ ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ. Μετά την πάροδο της 15ημερης προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων κατά της κυβερνητικής πρότασης για την προμήθεια 40 νέων μαχητικών και την αναβάθμιση και εφοδιασμό 79 υφιστάμενων μαχητικών F-16 του τουρκικού στόλου, η διαδικασία ολοκληρώθηκε άνευ εμποδίων.

Όπως αναφέρει ο Φλέικ στην ανάρτησή του στο Χ: «Η επικύρωση από το Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα της αγοράς 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων F-16 από την Τουρκία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος F-16 της Τουρκίας κατέχει κρίσιμη θέση για τη δύναμη του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελών της συμμαχίας».

Η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη περνά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως τελική επιβεβαίωση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης για την πώληση των F16 στην Τουρκία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;