«Είναι Πυθία ο κ. Κασσελάκης;» – Επίθεση Σπίρτζη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις από το κόμμα (vid)

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία», εκτίμησε ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία στις ευρωεκλογές.

Επιπλέον, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν «πολιτικής δίωξης» οι απολύσεις στελεχών του κόμματος, με τελευταία αυτή του Γιώργου Τσίπρα, λέγοντας ότι το κόμμα «δεν έπρεπε να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

«Εγώ ξέρω ότι κατέθεσα την πρόταση στο προηγούμενο συνέδιο να μην μετέχουν τα στελέχη του όργανα σε αμοιβόμενες θέσεις στο κόμμα. Αυτή απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και από τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. Από τη στιγμή που δεν άνοιξε μια κουβέντα αν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί γιατί αυτό διασφαλίζει πολλά πράγματα στο πώς κινείται ένα κόμμα, οι απολύσεις είναι καθαρά πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελακη στην Κουμουνδούρου, φεύγει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Χρήστο Σπίρτζη, «οφείλει ο κ. Κασσελάκης να ενημερώσει ποιοι είναι σε αμειβόμενες θέσεις, ποιοι ήταν πριν και προσλήφθηκαν στις ημέρες του».

Όπως είπε ακόμη είναι «άθλιες» οι διαρροές «από τους κύκλους Κασσελάκη ότι μετά τον Θεοχαρόπουλο που ήταν και πρόεδρος κόμματος, θα διαγραφεί ο Σπίρτζης. Δεν είχα ποτέ καμία αμειβόμενη θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι άθλια συμπεριφορά που δεν βοηθάει κανέναν».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε επίσης ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και γι’ αυτό φταίει πρώτα από όλα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα όφειλε να μην λειτουργεί ως μονοπρόσωποη ΙΚΕ αλλά να συνεδριάσουν τα όργανα».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Πώς θα το κάνει με 14,9%; Απέτυχε η μη πολιτική πρόταση η άκρατη επικοινωνία. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει σύγκλιση του προοδευτικού χώρου, κατά την άποψή μου να καταλήξει σε νέο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι να μην καταντήσουμε όπως η Γαλλία που κλήθηκαν να στηρίξουν έναν δεξιό πρόεδρο».

Κατά τον ίδιο, «προετοιμάζονται κινήσεις για συγκλίσεις των κομμάτων» και «όσοι επικαλούνται τη σύγκλιση για να τη διαλύσουν δεν θα πετύχουν».

Ερωτηθείς εάν φοβάται διαγραφή απάντησε «γιατί να διαγραφώ; Είναι Πυθία ο κ Κασσελάκης; Δεν πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία του; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ποινικοποιείται η άποψη έκφρασης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ