Εάν ήξερες τι σε περιμένει μετά τις εκλογές, θα ήσουν πιο προσεκτικός με την ψήφο σου…

Του Ηλία Παπαναστασίου

Ήδη πέρασε ένας μήνας μετά το έγκλημα των Τεμπών και παρατηρούμε το συνηθισμένο φαινόμενο τέτοιων συγκλονιστικών γεγονότων. Να απογειώνεται η αγανάκτηση με πρωτόγνωρο τρόπο τις πρώτες μέρες και εβδομάδες, να φουντώνει με υστερικό τρόπο η καταδίκη και οι κατηγορίες εναντίον των κρατούντων και μετά την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη για σύστημα, οι κρατούντες και η πανίσχυρη ελίτ να περνάνε στην αντεπίθεση με όλα τα μέσα που διαθέτουν, κάνοντας το μαύρο άσπρο και μεταθέτοντας την ευθύνη με πανούργο τρόπο στα τελευταία γρανάζια της κατάπτυστης και αμοραλιστικής εξουσίας τους. Aπό κοντά όλη η σκοταδιστική και η ερεβώδης μυθομανιακή προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης που βαφτίζουν τον Βελζεβούλη Άγιο και τους μάρτυρες της λαϊκής μάζας απλώς «απώλειες» και όχι θύματα ενός προμελετημένου εγκλήματος με υπεύθυνους έναν εγκληματικό ιδιωτικό τομέα και έναν εξίσου εγκληματικά ανεύθυνο κυβερνητικό μηχανισμό.

Ακολουθήθηκε η πεπατημένη και εδώ. Μετά την νεκρική αμηχανία των πρώτων ημερών της κυβερνητικής μηχανής, δόθηκε το σήμα από τον μεγαλοφυή πρωθυπουργό μας που κατηγοριοποίησε το όλο έγκλημα ευθυνών και παραλείψεων σαν «Ανθρώπινο λάθος», κατατάσσοντας το έγκλημα των Τεμπών σε «ατύχημα ανθρώπινου λάθους» με κύριο υπεύθυνο τον σταθμάρχη της Λάρισας. Και φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από έναν πρωθυπουργό που έβγαλε «πόρισμα πραγματογνώμονα» για ένα έγκλημα ασύλληπτων διαστάσεων και σαν καλός συνήγορος υπεράσπισης έβγαλε ήδη το «πόρισμα δικανικής υπεράσπισης» αθωώνοντας ουσιαστικά την κυβέρνησή του και διαγράφοντας τις αντίστοιχες ποινικές και πολιτικές ευθύνες που οδηγούν κατευθείαν σε Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο όμως – Ελλάδα βρισκόμαστε– θα αναμένεται επί ματαίω για πολλές δεκαετίες, δηλαδή στον «αιώνα τον άπαντα»! Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό, απλό και βέβαιο, δεδομένο και αναμμένο. Μην περιμένετε ουσιαστική διερεύνηση και διαλεύκανση του εγκλήματος που ψευδέστατα βαφτίστηκε «δυστύχημα» και το οποίο «ανακαινίσθηκε ιδεολογικά» με τον κατάλληλο τρόπο από τα ελεεινά και βορβορώδη Μέσα Ενημέρωσης που επικέντρωσαν τις βολές του τηλεοπτικού τους πυροβολικού στη «Θεωρία του ανθρωπίνου λάθους» (Μητσοτάκης) και στην «αποκλειστικότητα ευθύνης του σταθμάρχη». Στο «Ελλαδιστάν τα εγκληματικά δυστυχήματα» δεκάδων και εκατοντάδων νεκρών βαφτίζονται «ατυχήματα», σε χρόνο μηδέν ιδρύονται «Επιτροπές Διερεύνησης» που δεν διερευνούν τίποτα ουσιαστικά αλλά κωλυσιεργούν με εγκληματικό τρόπο και αθωώνοντας τους πραγματικούς υπαίτιους. Αυτό έγινε με την Ρικομέξ στο σεισμό του 1999, το πλοίο Σάμινα του 2000, τις πυρκαγιές της Ηλείας του 2007, τις πυρκαγιές του 2021 κλπ. Θα αλλάξει κάτι τώρα; Όχι βέβαια!
 

Το έγκλημα των Τεμπών της 28ης Φλεβάρη 2023 έγινε σε μια εποχή που είχαν εκτραχηλινθεί και εκτραχυνθεί τα πράγματα λόγω απίστευτης ακρίβειας τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος, απελευθέρωσης πλειστηριασμώνυποκλοπών και αυξανομένου αυταρχισμού καθαρόαιμου νεοφιλελεύθερου τύπου και προέλευσης. Ήδη η δυσαρέσκεια είχε απλωθεί, όχι όμως με τόσο εμφανή τρόπο όσο τις πρώτες μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών. Ο Μητσοτάκης μοίραζε και μοιράζει απλόχερα «επιδόματα επαιτείας» σε έναν λαό που όπως φαίνεται διαθέτει  «θετικό πεδίο και δυναμικό επαιτείας» και «απλωμένου χεριού ζητιάνου». Και για να δώσουμε μια εξήγηση, δεν φταίνε μόνο τα χρόνια των Μνημονίων αλλά η μακραίωνη, παραδοσιακά ισχυρή και ιστορικά επιβεβαιωμένη «παράδοση δουλείας» μιας εθνότητας που επιβίωσε για αιώνες, σε καθεστώς δουλείας και γραικυλισμού, ραγιαδισμού και χαμέρπειας δηλαδή πλήρους δουλοπρέπειας και ηθικού εξανδραποδισμού. Ο ραγιάς Ρωμιός επαναστάτησε τελικά κατά των Οθωμανών καταλήγοντας όμως σε μια ανολοκλήρωτη, κολοβή και προδομένη Επανάσταση, ιδρύοντας ένα εξαρτημένο κράτος–παρία Γραικύλων και καταλήγοντας μετά περίπου δυο αιώνες στην πλήρη χρεοκοπία των Μνημονίων, στον οικονομικό εξανδραποδισμό και στον αφανισμό της εννοίας «Παραγωγή» από το ελληνικό λεξιλόγιο. (Η «Προδομένη Επανάσταση» του Λέον Τρότσκι θα μπορούσε κάλλιστα να γραφτεί για την Ελληνική Επανάσταση του 1821…) Ο Νεοέλληνας Graeculus (Γραικύλος) μετατράπηκε από παραδοσιακό παραγωγό και μεταπράτη έμπορο σε εισαγόμενο καταναλωτή, άθλιο μιμητή της γλώσσας και του εισαγομένου τρόπου ζωής των Αποικιοκρατών Αγγλοσαξόνων που του καθορίζουν την μοίρα για πάνω από δυο αιώνες τώρα, μοδάτο αρχοντοχωριάτη και εμπνευστή νεότερων Μολιέρων, μετατρεπόμενος σε αρσενικοθήλυκη Μαντάμ Σουσού που παριστάνει κάποιον που δεν υπάρχει, αρνούμενος την Ιστορία του, ακόμη και την γλώσσα του. Υπάρχει μια διαφορά, η διαδικασία «Γενιτσαροποίησης και εκφυλισμού» των Ιθαγενών της Ευρωπαϊκής Αποικιοκρατίας απλώθηκε κυρίως στα «Άνω στρώματα» των πρώην αποικιών δηλαδή στις τάξεις της Μαύρης Μπουρζουαζίας που έγινε «Βασιλικότερη του Βασιλέως» συμπλέοντας σε πολλά σημεία με τις άρχουσες τάξεις των Αποικιοκρατών. Δεν έθιξε η λεγομένη «Δυτικοποίηση» τα πλατιά λαϊκά στρώματα – σε μεγάλο βαθμό– των πρώην αποικιών.
 

Αντίθεταστη χώρα μας, ο εκφυλισμός έχει απλωθεί σε μεγάλο βαθμό στα πλατιά στρώματα και με ιδιαίτερη ένταση στη λεγόμενη μεσαία τάξη των «μικροαστών με στυλ» που πασχίζουν ανεπιτυχώς να μετατρέψουν τον αρχοντοχωριατισμό τους λόγω επαρχιώτικης καταγωγής σε «αστισμό επιπέδου, με άποψη και ύφος», γλωσσικά αμερικανοποιημένοι και αποκαθαρμένοι από το συμμαζεμένα μέτριο ελληνικό τους λεξιλόγιο. Απαιτούν «Γαλλική προφορά» από τον Δημητρακόπουλο και τον Κουτσούμπα αλλά δεν ζητούν ποτέ ελληνική προφορά από έναν Αμερικανό, Γερμανό ή Γάλλο. Μένουν με ανοιχτό το στόμα από θαυμασμό για τα Αγγλικά του Μητσοτάκη στην Αμερικανική Βουλή λησμονώντας την καταστροφή που επέφερε ο Μητσοτάκης στις σχέσεις μας με την Ρωσία. Τους αρκούν τα γλωσσικά αποτυπώματα των Τουριστών για την Ελλάδα – «Mousaka, tzatziki, ouzo»– και νιώθουν μάλιστα και σχετικά ευχαριστημένοι ακόμη και υπερήφανοι για την εκτίμηση των Γερμανών τουριστών με τις «άσπρες κάλτσες» που προτιμούν την κουζίνα μας, των Άγγλων που αγοράζουν τα σπίτια μας στην Πελοπόννησο και τα νησιά και των Αμερικάνων Πεζοναυτών της Αλεξανδρούπολης που έφαγαν 7.000 μερίδες μπουγάτσας σε μια μέρα, προωθώντας έτσι το ελληνικό όνομα κουζίνας στην Αμερικανική αγορά. Είναι ευτυχισμένοι τουριστικοί  οικοδεσπότες το καλοκαίρι και ευγενικά γκαρσόνια γιατί προωθούν την «Βαριά Βιομηχανία της χώρας που είναι ο Τουρισμός», όπως διακήρυξε κάποτε ο ιδιοφυής Θεσσαλονικιός πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Άλλωστε τι άλλο έχουν να επιδείξουν εκτός από «Ήλιο και Θάλασσα» δηλαδή Τουρισμό ; Μήπως παραγωγή αγροτική, μήπως παραγωγή μεταποιητική, μήπως κάποιες εντυπωσιακές εξαγωγές ανταγωνιστικών προϊόντων ; Ακόμη και το ελαιόλαδο – όπως είχα πληροφορηθεί στην Ακράτα πριν 12 χρόνια – το αγόραζαν οι Ιταλοί 1 ευρώ το κιλό, το συσκεύαζαν στην Ιταλία και το μεταπωλούσαν στην Ελλάδα!
 

Με την στρατηγική απαλλοτρίωσης της κτιριακής περιουσίας των Ελλήνων μέσω των πλειστηριασμών, την αύξηση του Δημοσίου χρέους στο 400 δις, την αύξηση του ιδιωτικού στα 280 δις και την αύξηση του ποσοστού χρέους στο 200% του ΑΕΠ, του Ελλείμματος από 18 δις το 2020 στα 38 δις το 2023, την αύξηση των επιτοκίων με συνέπεια την καταδυνάστευση των δανειοληπτών, τους επικείμενους 50.000 πλειστηριασμούς τους επόμενους μήνες, την ακατάσχετη ακρίβεια που δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά να αυξηθεί όπως ουσιαστικά παραδέχτηκε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών αφήνοντας τα προϊόντα διατροφής ακριβότερα και από την Ολλανδία με τους τριπλάσιους μισθούς, την βενζίνη στα 2 ευρώ – τέταρτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα– και το ηλεκτρικό ρεύμα να θησαυρίζει τους ακατονόμαστους παρόχους ενέργειας, χωρίς να αναφέρουμε τις υποκλοπές, την έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης από την Τηλεόραση και την εξαιρετικά χαμηλή θέση της Ελλάδας στην κατάταξη των χωρών με ελευθεροτυπία και κράτους δικαίου, τότε συνειδητοποιούμε που οδηγούμαστε στην περίπτωση που σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Μητσοτάκης αλλά και όσοι παραπλήσιοι Μνημονιακοί και Αμερικανοτραφείς του λεγομένου Κέντρου και της (επίσης) λεγόμενης «Αριστεράς» προσέλθουν για σχηματισμό Κυβέρνησης. Απλά μιλώντας, η κατάσταση θα εκτραχηλινθεί ασύστολα, η εφαρμοζόμενη πολιτική που θα ακολουθηθεί θα επιδεινώσει όλους τους δείκτες και φυσικά θα τρωθεί ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο.
 

Εσύ αυριανέ ψηφοφόρε, έχεις υπόψη σου όλα τα παραπάνω ή πιστεύεις τις εκτιμήσεις JP Morgan για την Ελληνική Οικονομία ή μήπως περιμένεις την «αναβάθμιση της πιστοληπτικής βαθμίδας της Ελλάδας» για να πανηγυρίσεις για τις «επενδύσεις που θα έλθουν και θα δώσουν δουλειά στον κόσμο; Νιώθεις ασφάλεια με τον Αμερικανοτραφή Μητσοτάκη που σε λίγο, χάριν της λεγόμενης «συνεκμετάλλευσης» θα μοιράσει το Αιγαίο στα δυο,  χαρίζοντας το μισό στην Τουρκία; Πιστεύεις πως θα τα βγάλεις πέρα με την ακρίβεια των τροφίμων που θα ανέβουν τουλάχιστον άλλο 20–30% τους επόμενους μήνες; Θα την βγάζεις με όσπρια και ζυμαρικά, εντάξει κατανοητό, άλλωστε τα πρώτα δεν παχαίνουν, αλλά το βλέπεις σαν προοπτική; Την προοπτική της «διαρκούς νηστείας»;
 

Για να μην σε κουράζουμε, απίθανε Νεοέλληνα ψηφοφόρε, έχεις συνειδητοποιήσει τι σε περιμένει μετά τις εκλογές και με την προοπτική που αναφέραμε; Το έχεις εμπεδώσει, το έχεις ενστερνιστεί; Εάν ναι, σκέψου τι θα ψηφίσεις και σκέψου το καλά. Έχεις κάνει πολλές «σοφές» επιλογές τα τελευταία χρόνια και δεκαετίες με συνέπειες που θα τις πληρώνουμε για πάνω από 100 χρόνια. Πρόσεχε μην κάνεις ανάλογες «σοφές» επιλογές και τις πληρώνουμε για 1000 και όχι μόνο για 100!

ΠΗΓΗresaltomag

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...