Δύσκολα θα βγάλει την τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Αυτή δεν είναι διαπίστωση μόνο της στήλης.

Παράγοντες του παρασκηνίου, ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες, αναλυτές και δημοσκόποι συμφωνούν – και δεν θα αργήσει αυτό να βγει και προς τα έξω – ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ολοκληρώσει την δεύτερη τετραετία. Δεν είναι μόνο ο κατήφορος που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις και ανεξάρτητα από το τι δείχνουν τα γκάλοπ αν είχαμε αύριο εκλογές θα ήταν θαύμα αν το κυβερνών κόμμα θα κατάφερνε να πιάσει το 22%. Είναι και το αρνητικό κλίμα εντός και εκτός συνόρων για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αντιμέτωπη με το κύμα λαϊκής οργής για τα Τέμπη, αλλά και με τον θυμό των πολιτών για την αντιλαϊκή πολιτική και την ακρίβεια, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα συντριβεί στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο της διαπλοκής. Το σύστημα συμφερόντων, το πολιτικό – επιχειρηματικό σύμπλεγμα που είχε βοηθήσει τον Μητσοτάκη να εκλεγεί στην πρωθυπουργία έχει πάψει να είναι αρραγές. Στο εσωτερικό του αναπτύσσονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις οποίες είναι αδύνατον ο Μητσοτάκης να ισορροπήσει. Επίσης μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, έχει χάσει την αμερικανική στήριξη που είχε, ενώ έχει πεισθεί ακόμη και ο πλέον δύσπιστος ότι στα ελληνοτουρκικά ετοιμάζεται η μεγάλη εθνική προδοσία την οποία δεν θα συγχωρήσει ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της Νέας Δημοκρατίας.

Με λίγα λόγια έχουν χαθεί οι σταθερές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία παραπαίει και οδηγείται στην συντριβή, οδηγώντας ταυτόχρονα τη χώρα στα βράχια. Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει πρόωρες εκλογές, δηλαδή θέλει να ξεκουμπιστεί ο θίασος που κυβερνά, με τρόπο καταστροφικό, τη χώρα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η πόρτα για την έξοδο του Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ανοίξει και αυτή η έξοδος θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολογίζεται. Εννοείται πολύ πριν συμπληρωθεί τετραετία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Αμερικανοί θεωρούν τον Μητσοτάκη τελειωμένο – Ο Τραμπ θα συναντήσει τον επόμενο πρωθυπουργό

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν...

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να δώσει υπουργείο στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου."Παίκτης" του παρασκηνίου μου...