Δυσοίωνη πρόβλεψη: Θα καταρρεύσουν κι άλλες τράπεζες

Σε μία δυσοίωνη εκτίμηση για το μέλλον των αγορών και των τραπεζών, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Man Group, Luke Ellis.
Μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg, εκτίμησε ότι η τραπεζική αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν έχει ακόμη τελειώσει και ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών θα χρεοκοπήσει εντός δύο ετών.
Ερωτηθείς εάν η κρίση στον κλάδο έχει τελειώσει, ο Ellis δήλωσε στους συνέδρους της εκδήλωσης ότι δεν το πιστεύει.
Το χάος στην αγορά ανάγκασε σε επείγουσα διάσωση της Credit Suisse από την ελβετική ανταγωνίστριά της UBS το Σαββατοκύριακο, σε μια κίνηση που έφερε κάποια ηρεμία στις αγορές.

Πολλές τράπεζες δεν θα υπάρχουν σε ορίζοντα 2 ετών

“Νομίζω ότι θα έχουμε σημαντικά περισσότερες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες”, είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι challenger banks στη Βρετανία θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν.
Ο Ellis δήλωσε ότι η τεχνολογία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει επιταχύνει τη χρονική κλίμακα με την οποία θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν οι ανησυχίες για τις τράπεζες.
“Τα πράγματα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε πρόκειται για κρίση είτε για καλά νέα”, δήλωσε.
Πολλά αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έχουν κερδίσει χρήματα από τη μεταβλητότητα του τραπεζικού τομέα τις τελευταίες ημέρες, ποντάροντας κατά των τραπεζών, αν και ο Ellis δήλωσε ότι δεν έχει θέσεις σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, όπως τονίζει το Reuters.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...