Δολοφονία στο Ψυχικό: Ο δολοφόνος περίμενε 1,5 ώρα κάτω από το γραφείο

Λύση στον γρίφο και απαντήσεις στα ερωτηματικά της άγριας δολοφονίας που έγινε το πρωί της Τρίτης σε κεντρικό δρόμο στο Ψυχικό με θύμα τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη επιχειρούν να βρουν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών .

Όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο με δεδομένο το γεγονός ότι έγινε σε πολυσύχναστο σημείο, δίπλα στο Πεντάγωνο, και σε ώρα που ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στον δρόμο για να πάει στη δουλειά του.

Προφανώς ο δράστης γνώριζε απέξω το πρόγραμμα που ακολουθούσε ο τοπογράφος με κάποιους να εκτιμούν πως πιθανόν να είχε κάνει και «πρόβες» πριν το χτύπημα προκειμένου να σιγουρευθεί πως υπάρχουν δίοδοι διαφυγής.

Έτσι, τη μέρα του «χτυπήματος», αιφνιδίασε τον 54χρονο την ώρα που έφθασε στο γραφείο του και προσπαθούσε να παρκάρει, τον σκότωσε και έγινε καπνός.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πρώτη φορά βλέπουν τέτοια λεπτομέρεια στην πινακίδα του σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Είχε αντιγραφεί ακόμη και σφραγίδα από το ΚΤΕΟ. Ο δολοφόνος με βάση τα βίντεο που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, έφτασε στο Νέο Ψυχικό και έστησε καρτέρι στον τοπογράφο περίπου στις 7.00 το πρωί.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν ήδη σειρά από βίντεο προκειμένου να συνθέσουν το παζλ του εγκλήματος και να εντοπίσουν εκείνο το στοιχείο που θα οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη και εκείνων που «παρήγγειλαν» τη δολοφονία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το θύμα διέθετε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, οι ερευνητές αναζητούν απαντήσεις στο παρελθόν του και συγκεκριμένα στις επαγγελματικές δραστηριότητές του στα νησιά των Κυκλάδων, και κυρίως στη Μύκονο.

Έτσι σήμερα αναμένεται να λάβουν επιπλέον καταθέσεις από άτομα που γνώριζαν για τις δραστηριότητες αυτές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...