«Διώξε με λοιπόν μην κάνεις πίσω…» – Γρίφος οι αναφορές δύο πασίγνωστων δημοσιογράφων μέσα στο «μαγαζί» του Νίκου Χατζηνικολάου

Η εκπομπή της Παρασκευής των Χουδαλάκη-Καλαμαράκη στον Real fm ήταν αποχαιρετιστήρια για τη σεζόν, αλλά έμοιαζε με αποχαιρετιστήρια για πάντα… Όμως, οι δυο παραγωγοί παραμένουν στον σταθμό, όπως διευκρίνισαν στο τέλος του καθημερινού δίωρού τους, και ενώ προηγουμένως, με μια σύντομη αναφορά στην αρχή της εκπομπής, είχαν προκαλέσει απορίες και πολλά μηνύματα ακρατών. Παρά τη διευκρίνιση, ωστόσο, δεν έλειψαν τα ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με την παρουσία των δύο στο πρόγραμμα της προσεχούς περιόδου, όπως δεν έλειψαν οι υπαινιγμοί, κυρίως από την πλευρά του Γιώργου Χουδαλάκη. «Κατ αρχάς, να πούμε πολλές καλημέρες σε όλους όσοι ρωτάτε για εμάς εδώ» είπε ο δημοσιογράφος στην πρώτη ώρα της εκπομπής και έριξε την αρχική μπηχτή: «Εμείς είμαστε δυο άνθρωποι που αγαπάμε τον σταθμό, το ξέρετε, γυρίσαμε και οι δυο με την καρδιά μας. Τώρα τη σχέση που έχουμε οι δυο μας δεν μπορούμε να την κρύψουμε, είμαστε δυο φιλαράκια, τον αγαπάω τον Καλαμαράκη. Αν δεν τον αγαπούσα δεν θα τον ανεχόμουνα κιόλας (σημ.: συνεχίζει με προφανές χιούμορ) που με έχει πρήξει κυριολεκτικά, και αν δεν με αγαπούσε δεν θα ανεχόταν τις εκρήξεις μου».

«Τα υπόλοιπα τα δείχνει ο χρόνος…»

Ακολούθησε ο δεύτερος υπαινιγμός: «Από εκεί και πέρα, όταν θα είναι οι ώρες να γίνουν οι ανακοινώσεις, τι θα κάνει το ραδιόφωνο του χρόνου κ.λπ., θα γίνει αρμοδίως και αρμόδιοι δεν είναι ούτε ο Ιωσήφ ούτε εγώ. Επανέρχομαι σε αυτό που είπα. Εμείς αυτό το ραδιόφωνο το αγαπάμε, έχουμε βάλει πλάτη και καρδιά εδώ. Τα υπόλοιπα τα δείχνει ο χρόνος».

Τον λόγο πήρε ο Ιωσήφ Καλαμαράκης που ευχαρίστησε «για μια ακόμα ραδιοφωνική περίοδο που περάσαμε μαζί με πολλή αγάπη, με πολλά συναισθήματα, με γέλια, με δάκρυα, με εντάσεις, με όσα κάνουν καθημερινά ένα ραδιοφωνικό δίωρο ενδιαφέρον και δημιουργούν σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και γι’ αυτό σας εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας».

«Το “κανονικά” άσ’ το»

Πέρασε πολύς χρόνος για να επανέλθουν στο θέμα και να κάνουν διευκρινήσεις, λίγο πριν από το τέλος, σχετικά με τις απορίες που προκλήθηκαν. Ενώ ακουγόταν ο Τόλης Βοσκόπουλος να τραγουδά «Και εσύ θα φύγεις και θα περάσεις και εγώ θα μείνω να αργοσβήνω σε μια γωνιά» (τραγούδι που μπήκε με αφορμή, είπαν, την επέτειο της γέννησής του) ο Γιώργος Χουδαλάκης, αναφερόμενος σε μηνύματα που είχαν φτάσει στον σταθμό, δήλωσε ότι του αρέσει να διαβάζει τη σωστή πλευρά της δημοσιογραφίας και επανέλαβε ότι: «Θα μάθετε τις αποφάσεις του σταθμού στην ώρα τους και αρμοδίως και από εκεί που πρέπει».

Ακολουθεί ο διάλογος:

Καλαμαράκης: Όλα καλά, μια χαρά. Για να μην ανησυχείτε, στον σταθμό θα είμαστε, κανονικά από τον Σεπτέμβριο, δεν θα λείπουμε, εδώ θα είμαστε…
Χουδαλάκης: Από τον Σεπτέμβριο. Το «κανονικά» άσ’το. Κανονικά θα είμαστε στον σταθμό και οι δύο.
Καλαμαράκης: Και η Αμαλία μας (σημ.: Αμαλία Κάτζου) για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί στέλνουν μηνύματα, «πού είναι το κορίτσι». Το κορίτσι συνεχίζει και τη νέα σεζόν στο αληθινό ραδιόφωνο.

Σε άλλο τραγούδι του Βοσκόπουλου ακούμε το «Διώξε με λοιπόν μην κάνεις πίσω…»
Καλαμαράκης: Τι γίνεται ρε Χουδαλάκη, «κι εσύ θα φύγεις», «διώξε με λοιπόν», τι γίνεται εδώ πέρα;
Χουδαλάκης: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Τόλης αλλά σαν σήμερα γεννήθηκε και ο Σπανός…

Ευχαριστίες στον Χατζηνικολάου

Ο Ιωσήφ Καλαμαράκης ευχαριστεί με θέρμη τον Νίκο Χατζηνικολάου «που έδωσε την ευκαιρία μια προσωπική αληθινή φιλία να γίνει ραδιοφωνικός γάμος και ραδιοφωνική φιλία αξεπέραστη», επίσης απευθύνει «μεγάλο ευχαριστώ» στην Αμαλία Κάτζου και συνεχίζει: «Και ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” μέσα από την καρδιά μου στο φιλαράκι μου, τον Γιώργο, για όλα (σημ.: το τονίζει), για όλα όμως. Γιατί ήταν πάντα δίπλα, στήριζε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Το μεγαλύτερο “ευχαριστώ”, φυσικά, στους ακροατές για όλα αυτά τα χρόνια από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα. Ραντεβού τέλη Αυγούστου, εγώ δεν λέω Σεπτέμβρη».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια βραδινού δελτίου ειδήσεων
Ο Νίκος Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια βραδινού δελτίου ειδήσεων

«Ελεύθερο πουλί»

Ενώ ακούγεται το Free Bird, τραγούδι της δεκαετίες του΄70 των Lynyrd Skynyrd, ο Χουδαλάκης κάνει τον επίλογο ενισχύοντας τον γρίφο που είχε διαμορφωθεί: «Όλοι εσείς που συμπορευόμαστε εδώ και χρόνια ξέρετε πότε παίζει αυτό το τραγούδι. Μπορείτε να κάνετε τους συνειρμούς. I’m a free bird now. Και δεν θα πω τα γνωστά “μην στεναχωριέσαι που τελείωσε, χαμογέλα για ό,τι συνέβη”. Θα πω μια φρασούλα του Αντρέ Μωρουά που γεννήθηκε σαν σήμερα: “Η πρώτη συνταγή για την ευτυχία είναι να αποφεύγεις τις μεγάλες αναπολήσεις από το παρελθόν”».

Να σημειώσουνε ότι ο στίχος του Free Bird είναι ένας διαρκής αποχαιρετισμός και σε αρκετά σημεία ο τραγουδιστής επαναλαμβάνει ότι είναι ελεύθερο πουλί και «αυτό το ελεύθερο πουλί δεν μπορείς να το αλλάξεις».

Τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ο γρίφος του Real θα λυθεί. Προς το παρόν εικάζουμε ότι όλα αυτά σημαίνουν ότι Χουδαλάκης-Καλαμαράκης θα είναι στον σταθμό, αλλά δεν θα είναι στην ίδια εκπομπή. «Τα υπόλοιπα τα δείχνει ο χρόνος» όπως είπε ο πρώτος τού διδύμου…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ