Διασυρμός Τσίπρα στον αέρα του Open – «Αποτυχημένος έφυγε, αποτυχημένος επιστρέφει»

Open News: Νιφλής και Κολοκυθάς διέσυραν τον Τσίπρα – «Αποτυχημένος έφυγε με 18%, αποτυχημένος επιστρέφει». Ειρωνείες για το «rebranding» και τη συνέντευξη στη Le Monde


Με το καλημέρα, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο στόχαστρο του Μάνου Νιφλή και του Γιάννη Κολοκυθά στην εκπομπή του Open News, με σχόλια που προκάλεσαν σεισμό. Οι δύο δημοσιογράφοι μίλησαν για πολιτικό rebranding-παρωδία, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό «αποτυχημένο που έφυγε με 18% και τώρα εμφανίζεται σαν επιτυχημένος».


«Τι 20%; Με 18% έφυγε»

Οι τοποθετήσεις ήταν καυστικές:

  • «Τι 20%; Τόσο θα ήθελε ο Τσίπρας…»
  • «Ως αποτυχημένος έφυγε και όχι με 20%, αλλά με 18%.»
  • «Πώς είναι δυνατόν ένας αποτυχημένος που παραιτείται και φεύγει, να επιστρέφει μετά ως επιτυχημένος; Για να φύγει ήταν αποτυχημένος, έτσι έφυγε.»

Η ευθεία αμφισβήτηση του αφηγήματος επιστροφής που επιχειρεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδομεί το πολιτικό comeback του Τσίπρα πριν καν ξεκινήσει.


Το «rebranding» που προκαλεί θυμηδία

«Τι σόι rebranding είναι αυτό; Ποιος το κάνει; Μόνος του;» διερωτήθηκαν οι παρουσιαστές, αφήνοντας αιχμές για το επικοινωνιακό φιάσκο γύρω από την επανεμφάνιση Τσίπρα. Το σχόλιο «άντε μη πω τώρα τίποτα… γιατί ξεχνάμε σ’ αυτή τη χώρα» έδειξε το κλίμα δυσπιστίας που επικρατεί.


Το Twitter και η Le Monde

Ακόμα πιο αιχμηρό ήταν το σχόλιο για τη συνέντευξη του Τσίπρα στη Le Monde, όπου πολλοί χρήστες στο Twitter τον ειρωνεύτηκαν:

  • «Βουλευτής δεν είσαι; Πώς γίνεται να σου λείπει η επαφή με τους ψηφοφόρους;»
  • «Δίπλα στον Φάμελλο δεν είσαι βουλευτής; Να πηγαίνεις στη Βουλή, όχι στη Le Monde αν σου λείπει η πολιτική.»

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει απόμακρος από την πραγματική πολιτική σκηνή και αναζητά επικοινωνιακά «σωσίβια» στο εξωτερικό.


Η μεγάλη εικόνα – Ένα comeback χωρίς περιεχόμενο

Η εμφάνιση Τσίπρα μοιάζει περισσότερο με επικοινωνιακή φούσκα παρά με πραγματική πολιτική δυναμική. Το αφήγημα του «ισχυρού επιστρέφοντα» διαλύεται όταν συγκρούεται με την ψυχρή αλήθεια: έφυγε αποτυχημένος, με διαλυμένο κόμμα, και σήμερα προσπαθεί να εμφανιστεί σαν «νικητής χωρίς νίκη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού